U VRTU GUVER „OKUSI RAZLIČITOSTI (S LUKOM)“

„OKUSI RAZLIČITOSTI (S LUKOM)“ – COOK SHOW NAJPOZNATIJE HRVATSKE FREELANCE ŠEFICE SRĐANE JEVTIĆ: PREDSTAVLJANJE STREET FOODA ZEMALJA KOJE SU KROZ POVIJEST UPRAVLJALE RIJEKOM

 Druga sezona u riječkom Ljetnom pivskom vrtu Guver tijekom srpnja i kolovoza donosi zanimljivu kombinaciju povijesti, gurmanskih veza i craft piva kroz pet večeri održavanja programa „Okusi različitosti (s lukom)“.  Radi se o jednom od najatraktivnijih ovoljetnih projekata u Rijeci koji će se odvijati u impresivnom ambijentalnom pivskom vrtu ispred riječke Guvernerove palače. Naime, najpoznatija hrvatska freelance šefica Srđana Jevtić  kroz svoj kulinarski show predstavit će street food pet zemalja: Italije, Austrije, Francuske, Srbije i Njemačke.

SRDJANA JEVTIC

Okosnica svake od pet večeri zapravo je po jedna zemlja koja je tijekom povijesti upravljala Rijekom. Sama Srđana ovaj je projekt shvatila kao poseban izazov jer će u svojoj interpretaciji spojiti jela i craft piva iz svake zemlje pa će se na meniju tako naći zanimljive kombinacije jela, prije svega, s lukom: kobasice i sataraš, parmigiana od balancana i grilana palenta, polpetice i rosti, pašteta i marmelada od luka, pohanci s umakom češnjaka i klasični roštilj itd.

 Osim ovog specifičnog gastro-showa, posjetitelji će tijekom svake pojedinačne večeri uživati i u kušanju piva, glazbenoj slušaonici zemlje koja se predstavlja te u posebnoj virtualnoj izložbi koju je pripremio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja.

Renesansni vrt Guvernerove palače poslužit će, pak, kao savršena kulisa za održavanje ove manifestacije.

Raspored predstavljanja zemalja je sljedeći:

Petak, 15. srpnja u 20 sati – Mađarska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Fiumei Kikoto Tengerpart“.

Petak, 22. srpnja – Italija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja – „Od Rima do holokausta“.

Petak, 29. srpnja u 20 sati – Austrija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „U znaku dvoglavog orla“.

Petak, 12. kolovoza u 20 sati – Francuska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Kratka, ali omražena napoleonska vlast“.

Petak, 26. kolovoza u 20 sati – Njemačka, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba.

 

Ana-Marija Vizintin