Omegol sa sjemenkama lana

Kako bi zablistali ovog proljeća i tijelo obogatili vrijednim hranjivim sastojcima, iz Zvijezde nam dolazi novi margarin, Omegol sa sjemenkama lana.

Omegol je margarinski namaz obogaćen omega-3 masnim kiselinama koje su se iskazale kao promicatelj zdravlja opskrbljujući naše tijelo neophodnim mastima. S obzirom da je bogat vitaminima, Omegol se preporuča svima koji brinu o svom zdravlju i žele prehranu upotpuniti namirnicama visoke kvalitete. Novi Omegol sa sjemenkama lana i prosa sadrži i repičino ulje koje prirodno sadrži omega 3 masne kiseline, vitamine A i D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava te ne sadrži gluten.

Za sve koji brinu o zdravlju lanene sjemenke su odličan izbor. One su važan biljni izvor blagotvorne omega-3 masne kiseline pod nazivom alfa-linolenska kiselina (ALA) koja doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi ukoliko se unosi u količini od 2 g dnevno. U tradicionalnoj kuhinji i pučkoj medicini sjemenke lana uvijek su bile prepoznate kao hrana koja pozitivno djeluje na ljudski organizam. Sadrže vitamin B6, folnu kiselinu, magnezij, željezo i kalcij.

U novom Zvijezdinu Omegolu, uz lan se nalazi i proso. Danas je proso sve važnija namirnica pogotovo u prehrani osoba koje ne podnose gluten. U Srednjem vijeku, prije nego što je Europa upoznala krumpir i kukuruz, proso je bila jedna od osnovnih namirnica za prehranjivanje stanovništva. Proso sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu te magnezij i bakar.

Omegol margarin je bogat  nezasićenim masnim kiselinama, a proizvodi se od pomno odabranih sirovina visoke kvalitete. Masnoće iz margarina od velike su važnosti za normalno funkcioniranje organizma, jer su izvor energije, sastavni dio staničnih membrana, te omogućuju prijenos i apsorpciju vitamina topivih u mastima, a hrani daju bolji okus, strukturu i aromu. Uz to su izvor esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam stvoriti, nego ih mora dobiti putem hrane.

Zvijezda