Organska hrana za proljetnu detoksikaciju organizma

Potražite svoju idealnu kombinaciju Alnatura proizvoda u svim BIPA trgovinama

Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje organizma od nakupljenih toksina tijekom tmurnih zimskih mjeseci, ali i vrijeme kada zbog povećane ponude voća i povrća lako možemo nadoknaditi izgubljene vitamine i minerale. Neosporno je da detoksikacija počinje od tanjura! To je dobar početak za uklanjanje proljetnog umora, razdražljivosti  i bezvoljnosti.

Kako bi organizam bio osvježen i energetski osnažen, neke je namirnice potrebno izbaciti, a nekima pojačano uključiti u svakodnevnu prehranu. Primjerice, orašasti plodovi osigurat će brz način vraćanja energije tijekom dana, datulje će idealno zamijeniti svakodnevne snackove, te su pravi slatki prirodni zaslađivač. Umjesto čokoladica pri ruci uvijek imajte sušeno voće, a unosom organske hrane u potpunosti smanjite količinu unosa kemikalija.

Organska hrana je visoko-funkcionalna i kao takva tijelu pruža više. Prehrana koja se bazira na cjelovitim žitaricama i sjemenkama iz eko uzgoja obnovit će tijelo i pripremiti ga za izazove sunčanog proljeća. Žitarice poput kvinoje, zobi, heljde, ječma i bulgura trebalo bi uključiti u glavni obrok, dok će unos biljnih čajeva organizmu dati potrebnu tekućine i time ga lakše očistiti.

Zašto volimo Alnatura proizvode?

Alnatura olakšava odluku da se hranimo zdravo – svaki Alnatura proizvod potječe iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja, a veliki izbor visokokvalitetnih organskih proizvoda poslužit će kao izvrsna inspiracija za svaki dan.

Organska hrana na svakodnevnom jelovniku

Kada se poljoprivredni uzgoj hrane zasniva na ekološkim principima proizvodnje, to znači da na njoj nisu korištena kemijska sredstva poput umjetnih gnojiva, pesticida, aditiva i medicinskih proizvoda. Takvim uzgojem štiti se okoliš, a organska hrana je ujedno i visoko-funkcionalna jer sadrži 10-50% više funkcionalnih sastojaka od klasično uzgojene hrane.

PR: AKTERPUBLIC