Osnovan Klub ljubitelja janjetine

U Zagrebu je održana prva službena večera Kluba ljubitelja janjetine, novog usko specijaliziranog, gastrotronomsko-strukovnog kluba koji okuplja jankofile pod jednom misijom – otkriti najbolje od plodova tora.

Klub ljubitelja janjetine-logoRestoran Pod mirnim krovom bio je premalen za sve one koji su htjeli prisustvovati prvoj večeri Kluba ljubitelja janjetine, pa su sva mjesta doslovce planula preko noći. Srećom za sve zainteresirane, druženja ovog gastro-strukovnog kluba nastavit će se jednom mjesečno, jer je plodova tora puno, a onih koji su ih željni degustirati još više.

U ugodnoj atmosferi uz zvuke tamburaškog sastava Ružmarin i sjajnog voditelja večeri Zlatana Zuhrića Zuhre usvojene su sljedeće točke dnevnog reda:
– Janjeći carpaccio
– Janjeća ragu juha
– Istarski fuži s janjećim raguom
– Paška janjetina s ražnja
– Zapečeni štrukli s ovčjom skutom.

Janjetina-Pod mirnim krovom (2)Počasnim članovima proglašeni su članovi čuvene Janjeće brigade: Ilija Brajković i Filip Donadić te Marijan Bubanić koji je na put otkrivanja najboljeg od plodova tora krenuo prije 50 godina. Naravno, ovaj velebni događaj nije mogao proći bez manekena janjetine – Domagoja Jakopovića Ribafisha.

Sljedeće druženje već je najavljeno, pa će se Klub po drugi puta sastati na istom mjestu, u Fijanovoj 7, u četvrtak 19. ožujka kada će se na dnevnom redu naći nekoliko vrsta janjetine uzgojene na različitim geografskim područjima.

Članovi će degustirati, uspoređivati i ocijenjivati pašku, cresku, ličku, slavonsku i makedonsku janjetinu pečenu na ražnju.

Do sljedeće radne večere, živili i brk mastili!

M. B.