Otvoren novouređeni restoran opatijske Ville Ariston

U prisustvu dvjestotinjak uzvanika i uz jedinstven glazbeno – scenski program inspiriran fantastičnom pričom Alisa u zemlji čudesa, svečano je obilježeno otvorenje obnovljenog restorana opatijske Ville Ariston koja se ubraja među najatraktivnije turističke objekte ove vrste na opatijskoj rivijeri.

Kruna večeri bio je ekskluzivan nastup Maksima Mrvice, svjetski poznatog hrvatskog pijanista koji je trenutno najprodavaniji crossover pijanist u svijetu.

Okružena bajkovito lijepim parkom iz kojeg se pruža impresivan pogled na Kvarner, opatijska  Villa Ariston djeluje kao boutique hotel i restoran te je tijekom svoje bogate povijesti ugostila veliki broj svjetski poznatih ličnosti među kojima članove carske obitelji Habsburg, članove obitelji Kennedy i bezvremensku modnu ikonu Coco Chanel. Odnedavno, uz izmjenu vlasničke strukture Ville Ariston, koja je sada u vlasništvu obitelji Barbic, pristupilo se detaljnoj i financijski zahtjevnoj obnovi i modernizaciji objekta. Tako je završetkom prve faze investicijskog ciklusa u cijelosti preuređen restoran u prizemlju i oplemenjen park koji ga okružuje. Eno-gastro ponuda podignuta je na najviši nivo čime je značajno unaprijeđen ukupan doživljaj za goste. Time je hrvatska turistička ponuda zasigurno bogatija za joj jedno mjesto druženja uz vrhunske delicije, koje će zadovoljiti i one najzahtjevnije goste, domaće i inozemne ljubitelje vrhunske gastronomije.

‘Uz Opatiju i Hrvatsku me veže vrlo lijepo životno iskustvo. Osvojila me ljepota prirode primorskog kraja i otvoren karakter domaćih ljudi. Kao stranac, ovdje sam definitivno našao drugi dom i stekao mnoge istinske prijatelje. Ulaganje u obnovu Ville Ariston je svojevrsan izraz poštivanja prekrasne arhitektonske baštine te doprinos gospodarskom razvoju rivijere. Cilj ukupne investicije je Villu Ariston uvrstiti u sam vrh hrvatske turističke ponude, a sam restoran učiniti prepoznatljivim za domaće i inozemne ljubitelje vrhunske gastronomije’, izjavio je Marco Barbic, vlasnik Ville Ariston.

Gastro ponuda restorana Ariston bazirana je na mediteranskoj kuhinji poštujući tradiciju i autohtone namirnice našeg kraja. Kuharski chef Benzia Robert zahvaljujući svojem talentu, dugogodišnjem iskustvu u inozemstvu i školovanju na uglednoj talijanskoj kulinarskoj akademiji Boscolo, u restoranu Ville Ariston svoju kreativnost uspješno prenosi na jela i namirnice koja se spravljaju u njegovoj kuhinji. Za goste osmišljava jedinstvene gastronomske mesne, riblje i vegetarijanske delicije bazirane na isključivo sezonskim namirnicama koje su inovativna fuzija okusa i izgleda.

Idejni tvorac novog uređenja restorana Ville Ariston je dokazani znalac u obnovi autohtonih zdanja, Igor Staraj. Ovaj renomirani stručnjak iz Mošćeničke Drage autor je mnogih atraktivnih građevinskih rekonstrukcija rezidencijalnih i turističkih objekata. Posebnost njegova rada su spoj tradicije i modernih trendova uz inovativan dizajnerski potpis u rješenjima interijera i eksterijera i to se savršeno uklopilo u viziju koju su vlasnici, obitelj Barbic, imali za uređenje restorana.

Istinsku glazbenu čaroliju u vrtu Ville Ariston za uzvanike priredili su profesionalni umjetnici klasične glazbe: Anita Primorac na udaraljkama, kvartet rogova u sastavu Vinko Rožić, Tomislav Pavlić, Sergiy Rusul, Nikola Kovačić, Manuela Budišćak koja izvodi kompoziciju na fagotu te Neda Božić na harfi. Prigodnu plesnu točku izveli su plesači riječke skupine Flame, dok su artisti Triko teatra za goste priredili različite žonglerske točke. Glamuroznu večer upotpunila je i revija aktualne kolekcije donjeg rublja renomirane modne marke La Perla, koja je sinonim za luksuzne proizvode visoke kvalitete i jedan je od najprestižnijih svjetskih modnih brandova. Nakon nastupa Maksima Mrvice koji je svojim najpoznatijim izvedbama među kojima su; Nostradamus, Bumblebee, Exodus, Claudine, Croatian rhapsody, Kolibre, Mission impossible, i dr., oduševio prisutne uzvanike, večer je okrunjena i splektakularnim vatrometom s mora.

P. R.