Pečeni jesenski plodovi na imanju Don Kihot

Udruga Don Kihot i svi njezini posjetitelji ovog će vikenda uživati u finim jesenskim plodovima i druženju. Dođite ove subote i nedjelje (17. i 18. listopada) u vremenu od 14 do 19 sati na imanje Don Kihot u Sesvetama i proslavite jesen. U ovom terminu bit će moguće jahanje za građanstvo (10 minuta za djecu je 30 kuna) dok će radionice, animacija i porcije pečenih jesenskih plodova biti besplatne.

Djeca će imati zadatak s roditeljima sami probati ispeći kestene, kukuruz, tikve i ostale jesenske plodove na roštilju i logorskoj vatri.

‘Nastavljamo s našim programima u kojima želimo djeci pokazati alternativu asfaltu, trgovačkim centrima i plastičnim igraonicama. Tijekom pečenja će saznati sve o tome kako su jesenski plodovi nastali, koliko im je trebalo da sazru, kako se pripremaju, i ono najslađe, kakvog su okusa. Uz sve su, naravno, uključene stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima’, rekla je predsjednica Udruge Marita Mučić i dodala: ‘Pozivamo sve koji nisu nikad do sada bili na našem imanju da nas posjete i upoznaju. Od 24. listopada kreće posebna Donkihotovska jesenska škola čiji se upisi otvaraju uskoro. Tijekom pokaznih jahanja, djeci će biti objašnjeno sve oko brige za konje i pripreme za jahanje. Iz prve ruke će moći probati timariti konje, dati im hranu i osjetiti kako je to upravljati tako velikom životinjom.’

D. K.