Pic The Bic natječaj za kreativno oslikavanje bicikala

Carlsberg Croatia sa svojim brendom Somersby i Centar Kaptol, u Zagrebu su predstavili ‘Pic The Bic’, natječaj za oslikavanje bicikala.

Riječ je o natječaju namijenjenom svim profilima umjetnika i dizajnera kao i studentima dizajna, arhitekture, primijenjene umjetnosti i srodnih studija, a cilj je oslikavanje ukupno 15 gradskih bicikala prema prijavljenom idejnom rješenju.

Polazišna tema za idejno rješenje i jedini uvjet za sudjelovanje u natječaju je korištenje nekog od elemenata iz vizualnog identiteta brenda Somersby kao što je prepoznatljivo Somersby drvo, jabuka ili pak žuta i zelena boja logotipa.

Uz moderatoricu Ivu Šulentić, natječaj su predstavile modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia.

Da je bicikl mnogo više od prijevoznog sredstva pokazat će i naši poznati dizajneri, umjetnici i ostali kreativci od kojih će svaki u svom stilu dekorirati dodatnih 5 gradskih bicikala. Uz Aleksandru Dojčinović, ovog će se zanimljivog dizajnerskog zadatka primiti akademski slikar i konceptualni umjetnik Saša Šekoranja, glumica Marija Borić, dizajnerski dvojac ELFS, te dizajner nakita Nenad Sovilj, koji su podržali projekt.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.