PIK Vrbovec postao nositelj halal certifikata

PIK Vrbovcu d.d., nakon završene provjere i certificiranja koje je obavio Centar za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, dodijeljen halal certifikat za PIK svježe juneće meso.

Aldin Dugonjić, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete bio je potpora za provođenje svih potrebnih mjera, kako bi PIK Vrbovec, odnosno proizvod iz asortimana svježeg mesa – PIK juneće meso, dobio halal certifikat.

pik_brand_logo_103442Potrebne pripreme za certifikaciju halal standarda u PIK Vrbovcu zahtijevale su od kompanije osiguravanje svih tehničkih preduvjeta te edukaciju i angažman osoba koje će obavljati sve poslove prema pravilima halal standarda. Također, proces je zahtijevao i osposobljavanje odgovornih osoba u proizvodnji mesa koje će organizirati i pratiti proces proizvodnje halal proizvoda.

Halal certifikat u ime PIK Vrbovca, iz ruku izaslanika muftije Nermina ef. Botonjića, tajnika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, primio je direktor društva PIK Vrbovec Mate Štetić, a na svečanoj dodjeli certifikata bile su prisutne i Jasna Mikačić, direktorica  Službe marketinga te Vlasta Garašanin, direktorica Službe upravljanja kvalitetom.

Mate Štetić, direktor društva PIK Vrbovca prilikom primanja halal certifikata za svježe juneće meso istaknuo je da su PIK proizvodi nositelji ISO, IFS, HACCP i OHSAS standarda te kako će halal certifikat dodatno potvrditi visoke tehnološke i higijenske uvjete u kojima se proizvode PIK proizvodi.

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti, ali su jednako tako dobrodošli i u konzumaciji svih ostalih vjerskih pripadnika.

Dobivanje halal certifikata za PIK Vrbovec predstavlja  pozitivan iskorak za kompaniju te otvara mogućnost za daljnjom suradnjom te proširenjem certificiranja i na druge proizvode od junećeg mesa.

Jednako tako, osnovni preduvjet za širenje na brzo rastuće istočno tržište upravo je halal certifikat koji potrošačima islamske vjeroispovijesti jamči halal kvalitetu i ispravnost proizvoda.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.