Pivana: Pivsko mjesto br. 1 u Zagrebu

Kultna pivnica Zagrebačke pivovare u novu godinu zakoračila je u novom izdanju i s novim imenom Pivana, što je prigodno obilježila velikim partyjem otvorenja.

Novi koncept Pivane temelji se na jedinstvenom ugođaju koji priča priču o povijesti Zagrebačke pivovare, pružajući urbanu atmosferu za ugodno druženje, izlaske i uživanje u bogatom izboru kvalitetnog piva i pivske gastroponude.

Na samom otvorenju nije nedostajalo zabave i različitih sadržaja, za što se pobrinuo voditeljsko-zabavljački dvojac Rene Bitorajac i Mario Petreković, koji su goste dočekali u ulogama osnivača pivovare uz kuhano pivo i kestene te glazbenu pratnju benda Duoza. Veselu atmosferu dodatno je zagrijao kvartet Ante Gele uz pjevačicu Ivanu Rushaidat, kojima su se u jednom trenutku na pozornici pridružili i gosti iznenađenja – Parni valjak. Dobro raspoložene uzvanike dugo u noć zabavljao je jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-a Neno Martinović.

2-PivanaCijeli prostor Pivane prožet je izlošcima iz bogate povijesti Zagrebačke pivovare te nizom informativnih i edukativnih detalja iz povijesti pivarstva i svijeta piva. Osvježena Pivana svojim će originalnim interijerom i kvalitetnom ponudom obogatiti ugostiteljsku i turističku ponudu Zagreba te njegovim stanovnicima i posjetiteljima pružiti novo mjesto za ugodna druženja i dobru zabavu uz nezaobilazan pivski asortiman.

Osim novog ruha i vrhunske ponude piva, Pivana nudi i bogat zabavni program koji se prije svega temelji na urbanom glazbenom zvuku. Tu će redovito nastupati poznati glazbenici, demo i cover bendovi i DJ-i, a planira se i pokretanje i održavanje pub kvizova te pivskih kabarea.

4-PivanaŽelja je Zagrebačke pivovare učiniti Pivanu istinskim muzejom piva i pivske kulture putem škole pivarstva i pravilnog točenja piva te sljubljivanja piva i hrane. Uz ugodan ambijent, različita glazbena događanja, pravu pivsku hranu i vrhunsku ponudu piva iz velikog asortimana Zagrebačke pivovare, Pivanu nije teško zamisliti kao pivsko mjesto broj jedan u Zagrebu.

Povijest Pivane

Pivana se može nazvati živim svjedokom zagrebačke pivovarske tradicije jer iza nje stoji duga povijest koja seže od 12. srpnja 1893. Glavni inicijatori izgradnje nove pivovare u Zagrebu bili su grof Gustav Pongratz i barun Petar Dragutin Turković. Pivana je otvorena iste godine kao i Zagrebačka pivovara, a sve ove godine radila je pod imenom restorana K pivovari. Promjenom koncepta, odlučilo se i za promjenu naziva te joj se dodijelio naziv koji je kolokvijalno u upotrebi među zaposlenicima Zagrebačke pivovare od sredine prošloga stoljeća.
3-PivanaOd njezina svečanog otvorenja na Črnomercu, Zagrebačka pivovara izrasla je u najveću hrvatsku pivovaru koja je tijekom svojih 123 godina postojanja stvorila dugu tradiciju u spravljanju piva, kvalitete i predanog rada. Svoju dugogodišnju predanost pivu Zagrebačka pivovara iznova potvrđuje poslovnim dostignućima i pozicijom vodeće pivovare na hrvatskom tržištu.

P. R. / Foto: Julio Frangen