Pivo s potpisom rock bandova

Iron Maiden, AC/DC i Led Zeppelin pivo mogu se nabaviti u zagrebačkome Rockmarku.

Iron Maiden i AC/DC ikone su pravog žestokog zvuka i istinski ljubitelji kvalitetnog piva. Iz tog razloga pokrenuta je limitirana proizvodnja ekskluzivnog bendovskog piva, u kojem uživaju zajedno sa svojim odanim fanovima.

Obožavatelji Led Zeppelina sami su pak osmislili pivo ‘Starship’. Odnedavno ove tri vrste originalnih vrhunskih piva mogu se kupiti u glazbenoj knjižari Rockmark.

Iron Maiden pivo nosi naziv ‘Trooper’, prema pjesmi s legendarnog albuma ‘Piece of Mind’. Brižno je u suradnji s Bruceom Dickinsonom nastalo u engleskoj pivovari Robinsons. Dickinson je veliki obožavatelj tradicionalnih britanskih Real Ale piva i Trooper je rađen prema njegovom ukusu kao svijetlo/jantarno pivo gornje fermentacije – Ale, Best/Special Bitter stila s 4,7% alkohola.

‘AC/DC Premium Beer’ rađeno je prema receptu spajanja najboljeg s najboljim – njemačkog piva s australskim hard rockom. Proizvedeno je prema njemačkom zakonu o čistoći piva i punjeno u posebno dizajnirane crne limenke koje sadrže točno 1 pintu, odnosno 568 ml odličnog piva s 5% alkohola.

Starship pivo nazvano je prema legendarnom zrakoplovu Boeing 720 koji je prevozio grupu Led Zeppelin tijekom svjetskih turneja sedamdesetih godina. Starship je bio pomno preuređen zrakoplov, prilagođen bendovima na turnejama, a Zeppelini su ga obožavali. Pivo Straship tradicionalnog je engleskog Bitter stila, jantarne boje, rađeno od probranog britanskog hmelja i slada, sa 4,5 % alkohola.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.