Pivovara Daruvar lansirala Staročeško Zimsko pivo

Na redu je još jedna sezona specijalnog Staročeškog Zimskog piva Pivovare Daruvar.

U odnosu na prošlu godinu Staročeško Zimsko Pivo (6,3% alk.) ove se godine razlikuje po svom sastavu u kojemu se nalazi originalni hmelj iz Češke, iznimno poznat po svojoj kvaliteti što će Zimskom pivu osigurati još bogatiji okus. Postotak alkohola ostao je isti kao i najfiniji sadržaj ovog piva – izrazito meka i za pivo odlična voda s Papuka.

Svečana degustacija i promocija održana je u kafiću Princ Student u Zagrebu, a pred okupljenima su zasvirali The Googs (Kosta i prijatelji) i Prežderani.

O Staročeško Zimskom pivu:

Prvo Staročeško pivo bilo je Zimsko pivo koje je na samom početku djelovanja Pivovare Daruvar služilo kao piće i dodatak jelima, a konzumiralo se u dobrom društvu i jamčilo je zagrijavanje tijekom hladnih dana. U njemu su tada

podjednako uživali i muškarci i žene. Tradicija Zimskog piva ponovno je oživljena i njegove su karakteristike i danas iznimne. Pripada u kategoriju jakog piva zbog višeg postotka alkohola, a proizvedeno je od izrazito meke vode s Papuka, tri vrste specijalnog slada i hmelja, što mu daje ugodan sladni okus uz blagu gorčinu i jedinstvenu boju starog zlata. Naravno, neizostavni dio su prirodni sastojci i tradicionalna češka tehnologija.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.