Pivovara Medvedgrad najbolja u 2014.

Nagradu je dodijelio RateBeer – najrelevantniji svjetski pivski portal s više od 5 milijuna recenzija.

Pivovara Medvedgrad je uvijek težila kvaliteti i inovaciji, pa su tako i nastajali – prvo hrvatsko pšenično pivo (još uvijek i jedino hrvatsko pšenično pivo Dva klasa), zatim najjače hrvatsko pivo po postotku alkohola (Grička vještica), prvi ale-ovi te njihovo prvo prirodno voćno pivo.

U 2014. uveli su još noviteta na našim prostorima. Nakon Agram stouta i IPA piva (Fakin), koji su se pokazali kao uspješna inovacija na tržištu, pivovara nastavlja postavljati trendove, uvodeći u proizvodnju belgijski ale, pivo koje krasi karakteristična sladna aroma te bogat okus koji odmah otkriva da se ne radi o klasičnom lageru na koji je većina Hrvata navikla.

U konkurenciji najjačih piva u Hrvatskoj, gdje je do sada primat imala Grička vještica s 7,5% alkohola, novo plasirano sezonsko pivo belgijski ale s 9% alkohola prelazi u vodstvo.

Konstantno ulaganje i trud su na kraju i nagrađeni. RateBeer (neovisni portal za ocjenjivanje piva s više od 5 milijuna recenzija) nešto poput portala TripAdvisor (za restorane) i Amazon (za knjige) proglasio je Pivovaru i pivnicu Medvedgrad najboljom pivovarom u Hrvatskoj za 2014. godinu.

Danas u ponudi imaju 5 stalnih piva te 8 sezonskih. Potražnja za njihovim pivom je u stalnom porastu jer im je kvaliteta od početka bila na prvom mjestu, što su ljubitelji piva i prepoznali. Danas im je cilj da njihovo pivo bude dostupno u svim dijelovima Hrvatske.

Ivan Nauković, direktor Pivovare Medvedgrad, ovom prigodom je izjavio: ‘Počašćeni smo sa za nas vrlo važnom nagradom koja je još jedan pokazatelj da radimo dobar posao i motivira nas da nastavimo s radom koji toliko volimo’.

P. M.