Pjenušac Meneghetti Classic 2013

U zagrebačkom restoranu Time, pred brojnim predstavnicima medija, partnerima i prijateljima, predstavljeno je novo godište pjenušca Meneghetti Classic 2013.

Radi se o pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom pod vodstvom glavnog enologa Meneghetti vina Waltera Filiputtija koji u svom sastavu, osim chardonnaya i bijelog pinota, ima oko 30% crnog pinota koji mu daje posebnu kompleksnu aromatiku. U prodaju će biti pušteno 6000 boca i 200 magnuma, a moći će se nabaviti u svim boljim prodavaonicama vina u Hrvatskoj. Goran Hanžek, direktor i partner u tvrtki Meneghetti d.o.o. , ovom se prilikom osvrnuo i na odličnu berbu 2015. godine u kojoj će vinarija po prvi puta proizvesti više od 100.000 butelja te je izjavio da ga posebno veseli što su nakon više godina napornog rada i ulaganja svi vinogradi u vlasništvu tvrtke u stanju pune rodnosti.

Goran HanžekNajavljene su i velike novosti za sljedeću sezonu. Naime, upravo ovih dana kreću radovi na obnovi i proširenju Stancije Meneghetti tako da će se smještajni kapaciteti proširiti sa sadašnje 4 na čak 26 jedinica a biti će obnovljeni unutarnji i vanjski bazeni te izgrađen novi fitness & spa centar. Restoran Meneghetti će nakon uređenja imati 70 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, a širiti će se i obnoviti i prostor same vinarije. ‘Želja nam je stvoriti pravu vinsku destinaciju te postati lider na području vinskog turizma u regiji’, istaknuo je Hanžek, te najavio otvaranje obnovljenog kompleksa za ljeto 2016. godine.

Meneghetti će i u novom konceptu funkcionirati kroz članstvo u internacionalnom udruženju ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux čiji je član od 2013. godine.

D. L. / Foto: Rene Karaman