Plaže Hrvatske na jednom mjestu

Gregor Balažic, autor projekta BeachRex, predstavlja web portal www.beachrex.com na kojem je u ovom momentu predstavljeno više od 1000 plaža Hrvatske. Uskoro će biti predstavljenih i 1500 plaža Francuske, Španjolske i Italije. Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu nastajala je
4 godine.
Gregor Balažic je nakon nekoliko godina poziva plaža napustio posao u velikoj tvrtki, pa je kupio kamper, kameru i sa dobro pripremljenim planom i vizijom započeo svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više nego 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži. Ovi podaci su sada zastupljeni u modernoj web stranici. Planira se i mobilna aplikacija koja će omogućiti posjetiteljima plaža ili radnicima u turizmu, da u skladu s visokim standardima prezentacije plaža na www.beachrex.com, i njihova vlastita plaža može biti prisutna na našoj stranici.

Plaže Hrvatske svrstane su po sljedećim područjima:
Istra, Kvarner, Lika i Dalmacija. Dalmacija se dalje dijeli na područja Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika.
Posebno su predstavljene i plaže na otocima (Brač, Čiovo, Cres, Hvar, Korčula, Krk, Lošinj, Murter, Pag, Pašman, Rab, Ugljan, Vir i Vis). Sve te plaže Gregor je osobno posjetio, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i njihovoj turističkoj infrastrukturi.

BeachRex uvodi novi, visoki standard predstavljanja svake pojedine plaže. Svaka plaža predstavljena je visoko kvalitetnim fotografijama, video i 3D sferno snimcima, koji omogućuju da vidite plažu iz svakog kuta. Uz to možete vidjeti i naći informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciju i trajanje putovanja od mjesta nočenja do plaže, trenutačno vrijeme na plaži, trenutačnu temperaturu vode, vremensku prognozu za sljedeće dane, web kamere na plaži.

Nadalje, BeachRex navodi i vrstu plaže (npr. pijesak, šljunak, prirodna hladovina, i dr.), popunjenost, prikladnost u ovisnosti od korisnika plaže (obiteljska, za istraživače, za zabavu), kao i detaljne informacije o mogućnostima turističkog smještaja na plaži, restoranima, sportskim sadržajima i animaciji. Na raspolaganju je ukupno oko 200 podataka za pojedinu plažu. Svaki posjetitelj može dodati svoj komentar i ocijeniti plažu.

Korist BeachRex prezentacije plaža je u činjenici, da je svim turistima omogućeno pronaći plažu koja odgovara njihovim vlastitim preferencijama. Npr., obitelji s malom djecom odmah će pronaći pogodne plaže u područjima za koja su zainteresirane, a isto tako i entuzijasti kojima je na prvome mjestu sport i zabava. Sistem omogućuje i direktnu rezervaciju smještaja na individualnoj plaži.

Pronalaženje najprikladnije plaže svim korisnicima web stranice www.beachrex.com olakšano je na nekoliko načina: sa intuitivnim filtriranjem, svrstavanjem plaža u šest grupa, u ovisnosti od vrste terena ili tri vrste prema zanimanju korisnika, popis plaža prema glavnim turističkim destinacijama ili sa klikom na mapu Google Maps i izbor plaže.

Na Google Maps su fotografije plaža BeachRex pogledane preko 1.5 milijuna puta u samo 6 mjeseci. Web stranicu najviše posjećuju Nijemci (25 % posjetitelja), slijede Slovenci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Mađari, Hrvati, Slovaci, Talijani i Amerikanci. Facebook BeachRex ima već preko 38.000 obožavatelja.

BeachRex želi pomoći turističkim destinacijama i davateljima smještaja, da mogu ravnopravno zastupati svoju plažu i ponudu. Cilj BeachRex je i pomoć turističkim djelatnicima kao središnja stranica za plaže. Dakle, web stranica pogodna je i za jednostavnu prezentaciju turističkih usluga, turističkih organizacija, mjesta, regija pa čak i države.

Svrha projekta BeachRex je uljepšati odmor turistima, tako da mogu najprije odabrati prikladnu plažu i tek onda turistički smještaj, odnosno prije zakupa smještaja provjeriti i prikladnost plaže, jer će na njoj provesti veći dio dana. Upotreba BeachRex korisniku uštedi puno vremena kada je u potrazi za svojom plažom iz snova, a uz to ima i najbolju kontrolu nad cijelokupnom ponudom. BeachRex uvodi novu razinu kvalitete na području prezentacije i ponude plaža. Vizija projekta BeachRex je predstaviti sve plaže svijeta na jednom mjestu.

PR: BeachRex