Pljeskom i krafnama nagrađeni za trud na Dječjem fašniku

Pčelice, vesela slova, životinje cijelog svijeta, astronaute, male kuhare, bumbare,  svemirske čistače, licitare, vesele muzikaše, gusare, vesele snjegoviće te razbojnike – sve se to moglo vidjeti u dječjem dijelu programa 190. Samoborskog fašnika.

fasnik_2016_djecji_program_6 111

Riječ je o grupama dječjih vrtića koje su se 31. siječnja predstavile u povorci i na pozornici. Pjesmama i plesnim koracima najmlađi su pokazali kako su se tjednima pripremili i zašto vole maskiranje na Fašniku. Naravno, svi su bili veseli i u šarenim bojama, praćeni budnim okom i fotoaparatima svojih obitelji i prijatelja, koji su u velikom broju ispunili plohu Trga fašničkih velikana. Za svoj trud nagrađeni su krafnama i prigodnim zahvalnicama te pljeskom publike. Nakon povorke 20-ak grupa dječjih vrtića na red je došao Plesni klub Balans, čiji su mladi članovi izveli nekoliko plesnih koreografija i svoju verziju Frozena. Prijepodnevni dio programa zaključila je Minea, koja je raspjevala i rasplesala najmlađe, ali i one starije, koje su se rado prisjetili njenih hitova. Zabavno je bilo i na Trgu srakinih mališana u Legići igraonici, na predstavama za djecu Šarenog svijeta te u luna parku.

fasnik_2016_Minea 111

U popodnevnom dijelu nedjeljnog programa 190. Samboorskog fašnika na redu je povorka mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola. Uvijek originalni mjesni odbori pokazat će svoje viđenje aktualne političke scene u Hrvatskoj i ostalih događanja, Završnica programa pripada Bandu 4 za 5, borbi za finale na izboru maskiranih grupa i pojedinaca te gostima večeri – Picksiebnerima.

PR