Počeo jubilarni 10. dm millennium jump

Rekordan broj sudionika skakao sa zadarske rive

Na jubilarnom desetom dm millenium jumpu 3.000 sudionika zapjenilo je more uz zadarsku rivu te podržalo daljnji rad Škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica. Ovogodišnji najmasovniji skok u more donacijom će podržati i rad Socijalne samoposluge u Zadru. Okruglu obljetnicu sudionici i posjetitelji obilježit će uz koncert grupe TBF te najveći rižoto s plodovima mora na Jadranu.

Tijekom deset godina dm millenium jumpa, gotovo 20.000 građana i turista svojim skokovima u blizini prirodnog orkestra zadarskih Morskih orgulja pomoglo je da djeca s teškoćama u razvoju pohađaju program Škole za plivanje.

Kada smo prije deset godina organizirali prvi dm millenium jump, nismo ni slutili da će se on tijekom godina prometnuti u prepoznatljivo lice zadarske turističke ponude koje nam pruža mogućnost da učinimo nešto dobro za naše najmlađe sugrađane. Osnutak i daljnji rad Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica omogućili su brojni entuzijasti, građani spremni pomoći i turisti koji svake godine skaču za naše mališane i zato im hvala 20.000 puta!“ istaknuo je Neven Stojaković, organizator i član društva Propela.

Škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica osnovana je 2007. godine, a  njezin osnutak omogućio je dm millenium jump. Svaka skakačica i skakač uplatom svojih kotizacija pomažu njenom daljnjem radu. Grupni rad i aktivnosti na bazenu potiču samostalnost, jačaju samopouzdanje, komunikaciju, međusobnu podršku i osjećaj pripadnosti njenih polaznika.

Kada vidimo nasmijana lica polaznika Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica i njihove plivačke vještine te tome pridodamo brojne građane koji ih svake godine podržavaju, znamo da smo uspjeli. Ove godine našu podršku dobit će i Socijalna samoposluga u Zadru, što pokazuje kako dm millennium jump uvijek osluškuje potrebe zajednice i nastoji pomoći tamo gdje je pomoć najpotrebnija“, izjavila je Gordana Picek, članica uprave dm-a.

Deseti dm millennium jump održava se u godini kada tvrtka dm slavi 20. obljetnicu poslovanja. Povodom obljetnice dm pokrenuo inicijativu “Jer sve smo to MI!” u sklopu koje će podržati realizaciju 40 projekata koji doprinose zajednici u 26 hrvatskih gradova i naselja.

 

PR:  Madison Consulting