Podijelimo radost za stolom

U Zagrebu je predstavljen projekt Podijelimo radost za stolom koji podsjeća na važnost okupljanja obitelji za stolom uz zajedničke obroke te uživanje u trenucima radosti uz dijeljenje važnih uspomena s najdražima.

Okosnicu projekta čini angažman jedne od najpoznatijih gastroblogerica u Hrvatskoj, Sandre Gašparić, majke troje djece i autorice bloga ReciPeci. Sandra će tako na svojoj stranici ReciPeci.com objavljivati jednostavne i ukusne recepte te dijeliti male tajne o tome kako okupiti obitelj za stolom, a na predstavljanju projekta svoje obiteljske rituale otkrila je i Ivana Husar Mlinac, poznata pjevačica i majka dvoje djece te velika zaljubljenica u kuhanje. Upravo su zajednički obroci jedna od prvih asocijacija na dom i obitelj te često jedine prilike da se s ukućanima podijele novosti iz svakodnevice ili rasprave aktualne teme koje potiču na razmišljanje. U konačnici svi članovi obitelji uživaju u zajedništvu i trenucima radosti koje im ono donosi. Pa ipak, iako sve veseli jesti zajedno, zajednički su obiteljski obroci sve rjeđi, a posljedica je to suvremenoga načina života, natrpanih dnevnih rasporeda koji se često ne poklapaju, udaljenosti, ali i suvremene tehnologije koja, iako zbližava, često i odvlači pozornost te oduzima dragocjeno slobodno vrijeme. Zato je tvrtka Coca-Cola sebi zadala misiju donijeti radost za stol i spojiti obitelji na zajedničkome objedu te je pokrenula projekt Podijelimo radost za stolom.

‘Svaka obitelj ima neki posebni ritual, naviku, ono nešto što je svojstveno samo njoj, neki detalj koji nam govori da smo kod kuće. Upravo ti mali detalji, poput Coca-Cole koju dijelimo za vrijeme ručka, čine okus doma. To je okus u kojemu uživamo za vrijeme svakoga pravog obiteljskog obroka. Projektom Podijelimo radost za stolom želimo sve podsjetiti kako uvijek treba tražiti način da se potrudimo mrvicu više i okupimo se za stolom sa svojim najdražima te podijelimo trenutke radosti’, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu na predstavljanju projekta. Podsjetila je i kako se svi mogu uključiti u projekt jer se, osim suradnjom s odabranim ambasadorima, projekt odvija usporedno na projektnoj mrežnoj stranici i Coca-Colinim službenim profilima na društvenim mrežama sa hashtagom #radostzastolom.

Da bi upravo zajednički obroci trebali biti okosnica obiteljskih okupljanja, potvrdila je i Sandra Gašaparić, poznata gastroblogerica i majka troje djece koja je i glavna ambasadorica projekta Podijelimo radost za stolom. ‘U mojemu je domu kuhinja središnje mjesto i u njoj se okuplja cijela obitelj. Za našim se stolom živi, trudimo se jesti zajedno što je češće moguće, a za stolom se uvijek vode zabavni razgovori, započnu se tu i neke važne rasprave, prepričavaju se dogodovštine iz škole, s igrališta, bude tu i suza i smijeha, no sve to čini život. Ne treba zaboraviti da upravo iz doma svi nosimo ono osnovno, temelje koji nas čine takvima kakvi jesmo, a ako su ti temelji dobri i ako se sastoje od nekih korisnih rituala, i naša će ih djeca usvojiti i poslije se njima služiti tijekom života. Zato mi je iznimna čast što sam sudionicom projekta Podijelimo radost za stolom koji sve nas, koji živimo užurbanim načinom života, podsjeća na to koliko je važno pronaći vremena za zajednička druženja. A postoji li bolji način za to nego uz ukusan obrok?“, istaknula je Sandra i pozvala sve da posjete njezin blog ReciPeci.com na kojemu objavljuje ukusne, a vrlo jednostavne recepte, prilagođene svakodnevnomu životu suvremene žene i kućanice te savjete za kvalitetno provođenje vremena s djecom i ostalim članovima obitelji.

Coca-Cola je odabrala Sandru kao ambasadoricu projekta Podijelimo radost za stolom upravo zato što je kao supruga i majka troje djece svakodnevno zaposlena osmišljavanjem novih načina za okupljanje svoje obitelji za stolom kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme uz ukusan i uravnotežen obrok.

Predstavljanje projekta Podijelimo radost za stolom pratio je i zabavni program koji je vodila poznata pjevačica, majka dvoje djece i prava zaljubljenica u kuhanje Ivana Husar Mlinac, a svi su mogli i kušati obrok koji je Sandra pripremila po autorskome receptu. Recept za ukusne šarene pileće ražnjiće dostupan je i na stranici Recipeci.com.
Više podataka o projektu Podijelimo radost za stolom može se pronaći na: https://letseattogether.cocacola.com/ , na blogu Sandre Gašparić ReciPeci: http://recipeci.com/ i na https://www.facebook.com/recipeci1

P. R.