Podravka izradila najveću hrvatsku tortu

U organizaciji profesionalnog Podravkinog tima, uz pomoć Hrvatskog kuharskog saveza i food blogerica, izrađena je najveća torta u Hrvatskoj te podijeljena brojnim posjetiteljima najslađeg hrvatskog festivala na zagrebačkom Zrinjevcu.

U sklopu posljednjeg dana najslađeg hrvatskog festivala Slatki gušti, Podravka je brojnim posjetiteljima pripremila pravo iznenađenje – mega tortu u koju je utrošeno više od 120 kg Dolcela muffina, 50 litara šlaga i Dolcela kreme od vanilije te 20 kg Lino lade. Na samom kraju, torta je ukrašena svježim voćem, jagodama i borovnicama te je težila više od šesto kilograma.

‘Za sve prave ljubitelje slastica, ove smo godine odlučili pripremiti posebno iznenađenje. Želja nam je bila napraviti slasticu koju će moći kušati baš svi posjetitelji festivala Slatki gušti,  stoga smo se odlučili na izradu najveće torte u Hrvatskoj, koja je na kraju težila preko pola tone. Biskvit smo radili od Dolcela muffina, a torta ima i tri različita nadjeva; Lino ladu, Dolcela kremu te Podravka nadjev od višanja. Podijeli smo je građanima za iznos po vlastitoj želji, a sav prihod ćemo donirati za potrebe stanovnika poplavljenih područja’, izjavila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija.

Luka Nižetić, prvi hrvatski Celebrity Masterchef nije krio svoje oduševljenje: ‘Zaista volim skoro sve vrste kolača i slastica, pa im teško mogu odoljeti, tako da mojoj sreći nije bilo kraja kad sam vidio ovoliku tortu, a posebno me veseli što sudjelujem u priči koja ima i humanitarni karakter.’

Ovom  vizualno – slatkom spektaklu nisu odoljeli ni drugi poznati ljubitelji slastica, pa su tako među prvima isprobali tortu i kazališni i televizijski glumac Amar Bukvić te uspješna spisateljica Milana Vlaović, koja je nedavno, u suradnji s Podravkom i njenim profesionalnim Dolcela timom objavila knjigu ‘Priče o nedjeljnom kolaču’. Knjiga je nastala iz zajedničke želje da se nedjelje što češće provode s obiteljima i bližnjima uz zabavu, smijeh i poneku slasticu, a svi oni koji nisu vješti u pripremanju slastica ili oni koji imaju problema s izborom, ovom knjigom će riješiti sve probleme.

Podravka