Poseban heritage odmor u Kuriji Janković

Kada razmišljaš o drugačijem odmoru, razmišljaš o hotelu koji nije stereotipan. Hotelu koji će dati dodanu posebnu vrijednost tvojem putovanju. Što kažeš na Kuriju Janković, stoljetnu kuriju koja u svojim povijesnim zidovima krije heritage hotel s četiri zvjezdice?

Hotel baština (heritage) je vrsta hotela u pretežito starim, tradicijskim, povijesnim, ruralno-urbanim strukturama i građevinama, a uređen je i opremljen na tradicijski način. Čuvar takve baštine je i naša Kurija Janković koju je u 19. stoljeću sagradila plemićka obitelj Janković. Kurija je danas obnovljena i širom otvara vrata svakom putolovcu  željnom upoznavanja kulture i arhitekture kraja u koji dolazi. Na današnjem turističkom tržištu koje ima veliki broj modernih hotela ravnih linija i neutralnih boja, heritage hoteli čine ponudu raznovrsnijom, posebnijom, autohtonijom, a doživljaj svakog posjetitelja na taj način biva izvoran i ostavlja dublji trag u njegovom putničkom iskustvu.

Već sami dolazak u dvorište Kurije Janković će te iznenaditi. Putujući od Virovitice prema mađarskoj granici, nakon samo 7 km doći ćeš do sela Kapela Dvor. Na prvi pogled, maleno i mirno kontinentalno nizinsko selo sa seoskim domaćinstvima i prostranim poljanama. Ono što ga čini posebnim je prekrasna stoljetna kurija iza koje se prostire pitoma slavonska ravnica. Tako ušuškana u mirni seoski život, predstavlja savršeno mjesto za odmor i bijeg od užurbanog gradskog života.

Ulaskom u Kuriju Janković kao da ulaziš u neka davna plemićka vremena. Pažnja je pridodana svakom detalju. Drvo, kao stoljećima važan resurs virovitičkog kraja, temelj je uređenja interijera. Kako nam gosti često kažu, uistinu se osjeti jedna pozitivna topla atmosfera dolaskom u hotelsko predvorje. Tri portreta naših plemića Jankovića ovdje su kao trajni znak obitelji koja je oblikovala zidove naše Kurije. To je povijest koju njegujemo i uvijek rado prenosimo našim gostima. Blago koje su nam naši preci ostavili u nasljeđe zaslužuje biti živi pripovjedač vlastite povijesti. Tu će te dočekati i naši uvijek nasmiješeni recepcionari i recepcionarke koji će se potruditi da tvoj boravak u hotelu bude što ugodniji.

Kurija svojim gostima nudi 18 soba, restoran, konferencijsku dvoranu, sobu za sastanke s vinotekom, električne i brdske bicikle za najam te suvenirnicu. Sobe su podijeljene u tri kategorije: Standard, Superior i De Luxe. Standard sobe nalaze se u potkrovlju hotela te su zbog svog zanimljivog dizajna omiljene među gostima. Superior sobe nalaze se u prizemlju, uz recepciju hotela te ih biraju gosti koji vole biti uključeni u život hotela.  DeLuxe sobe nalaze se na 1. katu hotela, a svojim interijerom vode gosta na put kroz povijest i svakako su među najtraženijima. Volimo reći kako gost u njima uistinu doživi kako je to spavati u povijesti.

Ukoliko želiš da i tvoj odmor bude poseban, posjeti ovaj naš kontinentalni biser i proživi povijest Kurije Janković.

Više na linku

Kurija Janković