Prava napuljska pizza u Zagrebu

Pizzeria Zero Zero, u kojoj se sve pizze radie po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvorila je svoja vrata u Zagrebu.

Na svečanom otvorenju goste su dočekale hostese i upoznale ih s lokalom, te uputile do mjesta gdje se moglo poslužiti autentičnim talijanskim specijalitetima i vrhunskim vinom. Kako bi i atmosfera bila za pamćenje, prisutne je zabavljao DJ Dirty Sale, ali kako ih ne bi ometao u ukusnim zalogajima i čašici razgovora, odabir glazbe mu se sveo na stare talijanske balade, čime je dašak Italije u srcu Zagreba još više došao do izražaja.

Prije otvaranja, vlasnik Siniša Matijević uložio je puno vremena u istraživanje, izobrazbu osoblja i degustiranje talijanskih pizza, kako bi stanovnicima i turistima grada Zagreba mogao ponuditi samo najbolje.

Pizzeria Zero Zero 2Specifičnost pizzerije Zero Zero je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a koristi se posebno brašno, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime Zero Zero. To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznih predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku.

Pizzeria Zero Zero smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je više od godinu dana i apsolutno je u znaku Italije. Tako, na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne glumice Sophije Loren, kao i model Vespe, a pod je obložen traventino kamenom.

Specifičnost interijera je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u njoj je velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealno za pečenje pizze, a pečena je – za minutu.

P. R. / Foto: Krasnodar Peršun