Prednosti kuhanja na indukcijskim pločama

Za razliku od konvencionalnog kuhanje na plinu ili struji, pomoću indukcije toplina se stvara direktno u dnu posude za kuhanje. To se postiže pomoću indukcijske zavojnice koja stvara izmjenično elektromagnetsko polje. Kada se posuda nalazi u zoni kuhanja, elektromagnetsko polje se aktivira i stvara toplinu. Toplina se prenosi izravno na hranu koju kuhamo. Isto tako, ako uklonimo posudu iz zone kuhanja trenutačno prestaje prijenos topline.

Indukcijski prijenos topline garantira kratko vrijeme zagrijavanja i zakuhavanja te iznimno brzu reakciju pri promjeni snage rada. Toplina se stvara direktno u dnu posude za kuhanje. Direktnim zagrijavanjem dna posude dolazi do manjeg grijanja staklo-keramike i tako do velike uštede energije i vremena.

Kako se staklo-keramička ploča ne zagrijava tijekom procesa kuhanja eventualno ulje ili ostale masti koje se nađu u zoni kuhanja ne mogu se zapeći na površini ploče za kuhanje. Ta činjenica čini čišćenje izuzetno jednostavno.

Kuhanje s indukcijom je brzo, štedi električnu energiju i ima sve više poklonika. Najnovija Miele PowerFlex tehnologija predstavlja veliki tehnološki napredak u razvoju indukcijskih ploča za kuhanje. Nove PowerFlex ploče za kuhanje imaju slijedeće prednosti: prilagođavaju se obliku i veličini indukcijskog posuđa i mogu ponuditi maksimalnu snagu i kada se priprema hrana u posudama i tavama koje su izrazito velike ili nepravilnog oblika. Tim prednostima možemo pridodati i ravnomjerniji prijenos snage na dno posuda koji pridonosi savršenim rezultatima.

F. K.

Pročitajte još: Kuhanje na indukcijskoj ploči

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.