Predstavljen časopis Adriatic news na ruskom jeziku

Prvi hrvatski časopis na ruskom jeziku, namijenjen stanovništvu s ruskog govornog područja Adriatic news, prezentiran je u utorak, 11. listopada na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Željka Kosa u Nespešu, Donja Zelina. Taj se časopis počeo izdavati 2000. godine, a do 2012. izašla su 73 broja, što je u prosjeku bilo 6 brojeva godišnje. Nakon kraćeg neizlaženja, zbog gospodarske krize, a na inicijativu novog Veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvara Sarvarovića Azimova, ponovno je pokrenut taj časopis.

Prilikom predstavljanja časopisa Adriatic news, njegova glavna urednica Nadežda Baranovski je istaknula kako je uređivačka politika tog časopisa takva da nastoji predstaviti sve najkvalitetnije u Hrvatskoj, te pritom posebice naglasila hrvatsko gospodarstvo, turizam, prehrambenu industriju, gastronomiju, vinarstvo, modu, kulturu i sport. „Tijekom svih proteklih godina izdavanja časopisa Adriatic news, poznato nam je da su mnoge hrvatske tvrtke, zahvaljujući svojim objavama u našem časopisu, potpisale ugovore s ruskim tvrtkama. Osim toga, u Hrvatsku su došli i mnogi gosti iz Rusije i ostalih zemalja ruskog govornog područja“, rekla je Nadežda Baranovski. Dodala je kako nam je i dalje u interesu razvitak zdravstvenog turizma, medicinskog i stomatološkog turizma, kako bismo privukli sve veći broj klijenata s ruskog govornog područja na dolazak na liječenje u Hrvatsku.

Nazočnima se obratio i ruski veleposlanik Anvar Sarvarović Azimov koji je tom prigodom rekao kako je „Adriatic news jedna od karika povezivanja dobre suradnje između Rusije i Hrvatske“

U novom broju Adriatic newsa, uz brodogradnju, turizam i gastronomiju, poseban naglasak je na vinarstvu, obilježavanju vinskog blagdana Martinja te vinskih cesta. Kako bi se uzvanici na promociji što bolje upoznali s vinskim cestama Zagrebačke županije, za domaćina te promocije izabran je upravo OPG Željko Kos. Taj se OPG nalazi na Zelinskoj vinskoj cesti, a posjetiteljima nudi bogatu domaću eno-gastronomsku ponudu.

Časopis Adriatic news će i u sljedećim brojevima donositi atraktivne teme koje će hrvatski turizam još više približiti ruskim turistima kao i ostalim gostima s ruskog govornog područja.

PR: Sanja Plješa

Fotografija : Rene Karaman