Proizvodi hrvatskog sela u Garden Mallu

Dolazi jesen i puno plodova hrvatskih polja, a najbolje od njih bit će ponuđeno na Jesenskom sajmu Proizvoda hrvatskog sela u zagrebačkome Garden Mallu od petka 13. do nedjelje 15. rujna.

Ponuda je uistinu izvrsna i kako pjesma kaže: ‘…sira, putra, vrnja, mleka, jajec i krumpira  – vse to ide v beli Zagreb grad’. Povrćari iz Vidovca će ponuditi lijepo, zdravo i svježe povrće kako biste mogli spremiti ukusnu zimnicu.

Slavonci dolaze s domaćim kulenom, čvarcima, slaninom, kobasicama, šljivovicom, viljamovkom… Iz Primorja i Dalmacije stižu maslinovo ulje, maraština, suhe smokve, domaći sirevi… Međimurci stižu s ekološkim proizvodima, žitima, brašnom, domaćim rakijama i likerima… Na sajmu s više od 80 izlagača bit će velika ponuda meda i ostalih pčelinjih proizvoda, bučinog ulja, kolača, domaćeg kruha, začinskog bilja…

U petak se peče slavonska šljivovica, u subotu je uprizorenje Vidovačke zeljarijade s rezanjem i gaženjem zelja za kiseljenje, a u nedjelju kuhanje ajvara. Posebno zanimljivo će biti vrcanje meda.

Ugostiteljski dio ponudit će fiš paprikaš, domaći odojak, vidovečka sarma, hajdini gibanke, štrukle od zelja i sira… Za dobar štimung će se pobrinuti tamburaši, KUD Vidovec i KUD Valentinovo.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.