Provedite Dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanog života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji, ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine.  Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas.

U Park prirode Lonjsko polje možete ući na tri ulaza: Krapje, Čigoč ili Repušnica, a u svakome od njih očekuje vas različit bogat program.

U Krapju sudjelujte u tradicijskim igrama za cijelu obitelj, izrazite svoju kreativnost na radionicama, najmlađi se mogu okušati u jahanju, zavrtiti se na starinskom vrtuljku, a svi zajedno savladajte strah od visine ploveći balonom iznad Lonjskog polja i doznajte tajne povijesti vojne krajine. U Krapju vas očekuje i bogata gastro ponuda kojoj malo tko može odoliti; Funky food i tradicionalne pogačice.

Da se vaš mali tim dodatno iskaže možete sudjelovati u kvizu za cijelu obitelj, a cijeli program vodit će poznati voditelj i pjevač Saša Lozar.

U Repušnici osim potezanja užeta, skakanja u vrećama ili jahanja konja najmlađi će otkriti velike mađioničarske tajne i postati mali vatrogasci, a nakon toga svi mogu uživati u ribljim delicijama.

Poželjeli ste napraviti vlastitu lutku? Sada je prava prilika za to, posjetite Čigoč i izradite vlastite lutke na lutkarskoj radionici.

Osim navedenog programa posjetitelji mogu unajmiti bicikle i kanue, saznati zanimljivosti o Lonjskom polju na edukativnim šetnjama te se provozati vlakićem, brodićem ili čamcima na solarni pogon. Za navedeno je potrebna najava na 044 672 080.

Obilježite Međunarodni dan obitelji  u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji.

Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice  i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

PP Lonjsko polje

Fotografija: Tamara Josić