Prva eliminacija u MasterChefu

Nova TV, Celebrity MasterChef, nedjelja 16. ožujka u 20.50 sati

Druga epizoda pred MasterChef kandidate donosi nove izazove i uzbuđenja. Alka se drugi dan u kuhinji već osjeća kao Mirko Filipović pred borbu, a Nives je u strahu da neće proći nove izazove.

‘Prednost koju ćete danas dobiti igra značajnu ulogu u vašem ostanku u emisiji!’, kandidatima će poručiti Andrej Barbieri. Nakon što su se kandidati predstavili sa svojim autorskim jelima, žiri je stekao dojam o kulinarskim sposobnostima svakog od njih. U testu koji će uslijediti, žiri će provjeriti i njihovo kulinarsko predznanje.

‘Nadam se da ću se relativno dobro snaći, da se ne osramotim’, izjavio je Skoko.

Celebrity kandidati morat će dobro naoštriti svoja osjetila jer je pred njima težak zadatak: pogoditi što više salata, klica i začina koje je žiri stavio pred njih. Kandidat ili kandidatkinja koji je u prethodnoj epizodi napravio najbolje autorsko jelo u ovom će izazovu imati prednost nad ostalima te će mu se na točne odgovore dodati još dva boda više.

Nakon Testa osjetila pred Nikšom, Alkom, Ivicom i Nives bit će prvi eliminacijski izazov: što bolje replicirati zadano jelo. Privilegij odabira jela imat će pobjednik Testa osjetila, a ono će za kandidate biti najvažnije jelo koje su dosad pripremili u ovoj kuhinji jer kuhaju za ostanak u showu. Budući da kandidati ipak nisu na ‘domaćem’ terenu, stres i napetost mogli bi učiniti svoje.

Saznat ćemo tko je najbolji poznavatelj salata, tko se najbolje snašao s mašinicom za tijesto, ali i za koga će ovo biti posljednje kuhanje u najpoznatijoj kuhinji u Hrvatskoj.

Nova TV