Prvi cjeloviti asortiman veganskih eko slastica na našem tržištu

 bio&bio trgovine medijima i javnosti su predstavile novu ponudu bio&bio cafea – 12 novih slastica eko imanja Zrno prva su potpuna linija certificiranih ekoloških i veganskih slastica na našem tržištu

muffin_cokolada web

U ponudi je šest grupa proizvoda: muffini, cookies, brownies, tarts, scones i krenzli a spravljeni su od biranih organskih sastojaka po originalnim veganskim recepturama. Zaslađeni su nerafiniranim šećerom i sirupom od agave, a varijante s pirovim brašnom obradovat će one koji u prehrani izbjegavaju pšenicu.  Slastice su izrađene ručno, u malim serijama na Zrno eko imanju, a kreator ove linije je Zlatko Pejić, vlasnik Zrno eko imanja te poznati inovator posebnog besvasnog kruha kojeg je predstavio prije pet godina. I u stvaranju ovih proizvoda poštivani su posebni kriteriji: odabir cjelovitih ekoloških namirnica, nekorištenja aditiva  i aluminijskog praška za pecivo koji su dokazano štetni za zdravlje; kolači su veganski tako da ne sadrže jaja i kravlje mlijeko, u zamijesu se koristi izvorska voda s imanja, a u proizvodnji se ne koriste rafinirani šećer i ulje.

Važan kriterij pri njihovu stvaranju, kako ističe Pejić, bio je da, osim što su zdravi, ovi kolači budu ukusni te vizualno jednostavni. Kao poznati eko aktivist, istaknuo je i važnu ekološku komponentu: “Mi svojim odabirima činimo utjecaj na vlastito zdravlje, ali i na zdravlje Planeta. Proizvodnja ovih kolača ima oko 2,5 puta manji ekološki otisak nego li proizvodnja konvencionalnih kolača. Naravno da mi ovime nećemo riješiti globalni problem stanja okoliša, ali možemo biti dio trenda i poticati druge da se uključe te kao potrošači zahtijevati više ovakvih, održivih proizvoda”.

Ove će slastice obogatiti ponudu bio&bio cafea i odlično se uklopiti uz biranu organsku fair trade kavu, koju spravljaju trenirani baristi te veliki izbor smoothieja spravljenih od vrhunskih ekoloških namirnica i premium superfooda. bio&bio cafe je prvu ekološku ponudu za van na našem tržištu predstavio krajem 2015. godine, a veliki interes kupaca potiče daljnji razvoj ponude i kvalitete te će novosti zasigurno biti još.

slastice-bio&bio-1 web

12 novih slasnih&zdravih kolača u bio&bio cafeu

 Muffini od trostruke čokolade, kokosa ili maka odlična su slatka užina.

 Cookiesi punog okusa od čokolade, konoplje&brusnice ili kikirikija zdrava su opcija za snack uz kavu ili čaj.

 Brownie bogatog okusa čokolade bit će izbor pravih sladokusaca.

 Prhki tartovi od čokolade, limuna ili pak voćnog okusa hit su nove ponude.

 Pogačice/scones slanog okusa od dimljenog tofua, ili blago slatkog zaslađenog grožđicama, izvrsno se sljubljuju uz maslac i slatke namaze.

 Dobro znani krenzli od čokolade ili pekmeza bude pozitivu davno zaboravljenih okusa bakinih kolača.

 

PR: Mirta Bajzek