Prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu

Nakon Splita, i Zagreb je dobio prvi međunarodni studij Gastronomije. Otvaranje tog prestižnog studija u hrvatskoj metropoli svečano je predstavljeno u zagrebačkom hotelu Esplanade. Upravo će taj studij, koji se održava na Visokoj školi Aspira, dati dodatni zamah razvoju kontinentalnog turizma. Osmišljen i pokrenut u suradnji s poslovnim partnerima, studij naglašava praksu i stjecanje poduzetničkih vještina. Posebnost je u tome što se studentima nudi mogućnost da jedan semestar odrade u Splitu.

Posebna atrakcija studija su brojne stručne radionice, izleti, studijska putovanja te mogućnost nastavka studija na prestižnoj Swiss Educatin Group u Švicarskoj. Stručna praksa je temelj oko kojeg je izgrađen studij Gastronomije. Studentima je svake godine osigurana praksa u vrhunskim restoranima i hotelima, a u završnoj, trećoj godini, cijeli ljetni semestar provodi se na praksi. Aspirinim studentima uspjeh jamče stručnjaci koji će ih mentorirati, među kojima su, Andrej Barbieri, Danijel Đekić, Nikola Eterović, Vincenzo Guarino koji je ujedno trostruki nositelj Michelin zvjezdice, zatim Dino Galvagno, Braco Sanjin, Denis Zembo i Hrvoje Zirojević.

Edukacijski kuhinjski praktikum na Visokoj školi Aspira studentima omogućuje kvalitetnu praktičnu nastavu. Svaki student radi na potpuno opremljenoj zasebnoj radnoj jedinici, a pritom svaki od studenata mentora predavača prati putem najsuvremenijih metoda. Na taj im način učenje postaje još zanimljivije.

Chef Antun Nišević i min. turizma Gari Cappelli

Tekst : Sanja Plješa

Fotografije: Rene Karaman