Purtugizec Podruma Mladina

Dugo očekivani Purtugizec Podruma Mladina doživio je ovog petka, točno u podne premijerno otvaranje u Bibliobaru uz veliki broj vinskih stručnjaka i ljubitelja mladog vina.

Magnum bocu od tri litre rubinski crvenog mladog vina sa zavodljivim ljubičastim odsjajem otvorio je enolog Podruma Mladina, Robert Brkić, koji je ovom prilikom istaknuo:

‘2013. je bila prosječna vinogradarska godina s promjenjivom i prohladnom jeseni koja je u konačnici odredila stil vina. Takva jesen išla je na ruku svježem i laganom vinu kao što je Purtugizec. Iz berbe u berbu pratimo takav stil vina, tako da je i ove godine Purtugizec potvrdio svoju autentičnost – niži alkohol, postojane kiseline – i tu je lagano harmonično vino izraženih voćnih aromama na borovnicu, ribizl, kupine, što se prenosi i na okus.’

Da se vino i hrane vole javno, nije nikakva tajna pa se tako Purtugizec Podruma Mladina odlično sljubljuje sa zimskim i jesenskim jelima poput kiselog zelja i bunceka, pečenja, divljači i mirisnih pečenih kestena, ali i različitih slastica s omiljenim jesenskim plodovima.

Vrući kesteni, Purtugizec, ambijentalni koncert Ante Gele i grupe Now she’s Blonde te pozitivna vibracija na Cvjetnom trgu učinili su ovaj petak vinskom jesenskom romansom za pamćenje.

Povodom promocije Purtugizeca Podruma Mladina u Bibliobaru, Profil će svakome kupcu knjige vinske tematike omogućiti 20% akcijskog popusta, a Podrum Mladina će vinske znalce uz kupljenu knjigu nagraditi jednom bocom mladog vina.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.