Regionalno natjecanje barmena u Rapcu

U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, u Hotel & Casa Valamar Sanfioru u Rapcu održano je Regionalno natjecanje barmena Istarske, Primorsko-Goranske i Ličko-Senjske županije.

Prema iskazanim vještinama i ocjeni struke, između dvadeset i šest kandidata, najbolji barmen je Roberto Zuliani iz Riviera Adrije

Na natjecanju su sudjelovali i kandidati iz Imperial hotela iz Raba, Grand hotela Adriatic iz Opatije, porečke Plave lagune, te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Pripremao se kratki aperitivni (suhi) cocktail, a svaki natjecatelj je sam osmislio recepturu i dekoraciju. U natjecanju se ocjenjivao stručni rad, miris, okus te sam izgled koktela.

Roberto je do pobjede došao a  koktelom pod nazivom ‘Odiseja’ izmiješan od votke Vigor, likera Grand Marnier, Aperoal i sirupa Monin Spicy, a dekoracija je izrađena od mini naranče, štapića cimeta, korice limete, kandirane trešnje i listićem mente. Iza Roberta, drugo mjesto je osvojio Zoran Maračić, treća pozicija pripala je Antonelli Miletić oboje iz  Imperial hotela sa Raba, dok je nagradu za stručni rad osvojio Marin Kurelić koji je predstavljao Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Roberto je voditelj bara u rabačkom hotelu Allegro, u vlasništvu Riviera Adrije, koja posluje u sklopu Valamar Hotels&Resorts.

‘Zaljubljenik je u koktele te u njihovoj pripremi posvećuje pažnju svim detaljima. Izrazito je motiviran, prati sve trendove te će njegov uspjeh biti podstrek za ostale kolege. Ponosan sam na Roberta, na njegovu predanost poslu i izvrsnim rezultatima koje je dosad postigao. Roberto je državni prvak barmena 2011. godine, a iste je godine osvojio i brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Poljskoj,’ kazao je Zoran Rajković, direktor hotela Allegro.

Pohvale za izvrsnu organizaciju natjecanja barmena u Rapcu, koje je bilo pripremljeno na nivou državnog prvenstva, idu Dragani Franković, Predsjednici sekcije regije Istarske, Primorsko-Goranske i Ličko-Senjske županije, šefici restorana u rabačkom Hotel & Casa Valamar Sanfioru.

P. R.