Rekordna turistička godina na Kvarneru obilježena na Kvarnerskom danu turizma 2016.

U sklopu tradicionalnog Kvarnerskog dana turizma, upravo održanog u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, na radnom dijelu, odnosno sjednici Skupštine TZ Kvarnera prihvaćeni su izvještajni dokumenti za desetomjesečno razdoblje 2016. godine te Program rada s financijskim planom za 2017. godinu, na kojoj je istaknuto kako je ovo rekordna turistička godina na Kvarneru, s čak 5 % više gostiju i 6 % više ostvarenih noćenja.

Potom je uslijedio svečani dio Kvarnerskog dana turizma na kojem je Turistička zajednica Kvarnera dodijelila 48 priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama koji „nose“ turizam Kvarnera.

Župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov bili su domaćinima brojnim uzvanicima, među kojima su bili predstavnici resornih ministarstava, Policijske Uprave PGŽ, članovi Skupštine, Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZ Kvarnera, predstavnici Županijske komore Rijeka, gradonačelnici i načelnici, predstavnici Instituta za turizam i Fakulteta za hotelski i turistički menadžment, brojni ugostitelji, iznajmljivači i predstavnici turističkih agencija, turističke djelatnice i djelatnici, dobitnici priznanja u akciji Čovjek ključ uspjeha, direktorice i direktori turističkih zajednica, te predstavnici medija, kao i drugi uzvanici.

direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov

Današnja svečanost Turističke zajednice Kvarnera bila je popraćena i završila je glazbenim programom s kvarnerskim melosom te druženjem svih uzvanika uz enogastronomsku prezentaciju koju su pripremili kvarnerski restorani nositelji oznake kvalitete Kvarner Gourmet & Kvarner Food, ali i istaknuti proizvođači autohtonih kvarnerskih delicija.

PR: TZ Kvarnera