Relais & Chateaux Hotel Grad Otočec

U srcu netaknute prirode na otočiću usred rijeke Krke, kraljuje jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji, hotel Grad Otočec. Bajkovitu sliku dvorca, ozidanog moćnim dvorskim zidovima, čudesno nadopunjuje prekrasni zeleni park, koji nudi ugodan hlad i u najvećoj ljetnoj vrućini.

Ovdje je sve podređeno udobnosti i uživanju u boravku, točku na i stavlja i dvorsko osoblje, koje profesionalno skrbi za čudesan boravak u dvorcu, za nezaboravna vjenčanja i druge svečane događaje, zadovoljstvo gurmana, uživanje poslovnih ljudi u udobnosti potrebnoj za rad …  Najveću raskoš – najviše prostora i udobnosti – omogućuje vam dvorska spavaća soba za dvoje, s pogledom na rijeku Krku, opremljena namještajem od prirodnih materijala, s umirujućim bojama.

Ovdje vas čekaju između ostalog i prostrana dvorska kupaonica s kutnom masažnom kadom i tuš s kišnim mlazom, te soba za prijem i savjetovanja. Gostima je dostupan termalni bazen i dvije saune u hotelu Šport, poslijepodne se mogu uputiti u ribolov zajedno s dvorskim ribičem, a ulovljenu ribu uz pomoć dvorskog šefa kuhinje pripremiti na stražnjoj dvorskoj terasi s pogledom na zelenu rijeku Krku. U okolici gosti mogu otkrivati prirodne zanimljivosti Dolenjske, u prirodnom toplom izvoru Klevevž, svatko tko otkrije ovaj kutak, može se kupati cijelu godinu. Nedaleko od dvorca se nalazi i jedno od najljepših slovenskih golf terena, Golf Grad Otočec.

Restoran hotela Grad Otočec je jedan od najcjenjenijih kulinarskih centara u Sloveniji – restoran nije poznat po svojoj veličini, nego prije svega po maštovitosti njegovih kuhara. Za njih je karakteristično osjetljivo ispreplitanje novog i starog – križanje starih recepata i novih sastojaka, ili starih sastojaka i novih načina pripreme, sve s istim ciljem – iznenaditi, tetošiti, usrećiti, oduševiti goste. Ovdje si možete priuštiti vrlo poseban kulinarski doživljaj s tri, četiri ili pet sljedova, a nešto stvarno posebno je sezonski degustacijski meni sa sedam sljedova.

Možemo se pohvaliti da je dvorski restoran član gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs, najstarijeg, najvećeg i najpoznatijeg međunarodnog udruženja za očuvanje razvoja umjetnosti kuhanja, te kulture pijenja vina i druženja za bogatim stolom, uz poštivanje etnološke posebnosti pojedine regije.

U dvorskom restoranu naši kuharski majstori se neprekidno usavršavaju u tajnama tradicionalnih slovenskih recepata, obogaćuju ih suvremenim kulinarskim znanjima i nadopunjuju svojom bezgraničnom maštom. Odabranu ponudu jela možemo vam poslužiti u dvorskom restoranu, lovačkoj sobi s kaminom, viteškoj sobi, dvorskoj terasi … od ožujka nadalje uz vrhunska vina poslužujemo vas i u novom vinskom podrumu, u jednoj od  dvorskih kula.

Tekst i fotografije: Terme Krka