Rodizio do Brasil: Ritmovi karnevala

Zaplešite u ritmu sambe i doživite autentični karnevalski show usred Zagreba! U petak i subotu, 5. i 6. veljače, restoran Rodizio do Brasil pretvorit će se Rio de Janeiro i ugostiti vatrene plesačice koje će sve prisutne namamiti da im se pridruže i uz latino ritmove provedu nezaboravnu večer. Uživanje u glazbi i plesu izvrsno će nadopuniti neki od brojnih specijaliteta posebno pripremljenih za tu prigodu.

Marcelo Antonio DonazzoloRestoran Rodizio do Brasil već je poznata adresa na gastronomskoj karti Zagreba. Jedino tu možete iskusiti rodízio, poseban način posluživanja hrane tj. najfinijih dijelova mesa koji se nabodeni na sablje peku na churrasco žaru i
poslužuju sve dok konobarima ne kažete stop! Ta tradicija potječe još od Gaúcho kauboja koji su ga marinirano u jednostavnim umacima pekli nabodeno na štapiće i jeli u krugu obitelji.

Uz više od deset vrsta mesa koje se topi u ustima, tu je i bogat izbor priloga i salata s izdašnog buffet bara koje također jedete u neograničenim količinama, te deserti poput ananasa pečenog na žaru ili pohanih banana.

Rodizo do Brasil-karneval 2‘Početak veljače u cijelom je Brazilu doba posvemašnjeg slavlja. Četrdeset dana uoči Uskrsa sve je u znaku karnevala, tradicije koja datira još iz 18. stoljeća i danas je svojevrsni nacionalni blagdan. Naime, u vrijeme karnevala u Brazilu je još ljeto i svi se prije povratka u škole i na posao spremaju za taj veliki događaj’, objašnjava glavni chef restorana Marcelo Antonio Donazzolo.

Najveći i najpoznatiji je karneval u Rio de Janeiru, karakterističan po nastupu velikog broja školi sambe. Svi sudionici raskošno su kostimirani dok na ulici izvode koreografije uvježbavane tijekom cijele godine. Salvador je pak poznat po velikim trio-elétrico kamionima na kojima je ozvučenje i pozornica. Tu nastupaju bendovi svirajući lokalne glazbene žanrove poput akse, pagode, ali i suvremeni pop, dok u pratnji vesele i raspjevane mase ljudi kruže gradskim ulicama.

O važnosti te manifestacije govori i činjenica da svaki, čak i najmanji grad u Brazilu ima svoj karneval. Stoga su i u restoranu Rodizio do Brasil odlučili svim gostima dočarati atmosferu koja vlada tamošnjim ulicama tijekom tog najluđeg tjedna u godini.

L. P.