Rolada za Guinessa

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh, Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački Velesajam još jednom će prirediti atrakciju za sve posjetitelje – izradu najduže rolade na svijetu i obaranje Guinessovog rekorda.

Josipa Pavičić-SlastičariTrenutni rekord drži Japan sa 130,68 metara. Obaranje rekorda i izrada impresivnih 150 metara rolade raditi će se u sklopu projekta Sretna hrana, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. S obzirom da je čokolada jedna od osnovnih namirnica za koje je dokazano da podiže razinu serotonina, torta će biti napravljena od preko 60 kilograma najkvalitetnije čokolade na svijetu Callebaut. Uz Zagrebački Velesajam, potporu ovom projektu dali su i Ledo, Turistička Zajednica Grada Zagreba, Ireks Aroma i niz drugih poduzeća.

Najdužoj roladi kumovi će biti osobe iz javnog života Hrvatske, te nam u sklopu ‘Celebrity Sweet Showa’ pomoći u završnom dekoriranju ove mega slastice! Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne rolade donirati će simboličnu svotu, a ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe, štičenicima udruge Krugovi.

Sretna hrana veliki je humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima. Ideja ovog projekta je izrada torti i slastica napravljenih isključivo od namirnica koje podižu razinu tzv. hormona sreće, odnosno, serotonina. Partner u ovom projektu je udruga Krugovi koja svojim aktivnostima nesebično pomaže u realizaciji akcija ovog projekta.

K. K.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.