Rose Dika – vino koje vole i muškarci

Idealno za romantične trenutke, ali i večere na kojima se serviraju jela od bijelog mesa ili morski specijaliteti… Rose Dika vino je koje  jednostavno morate kušati

Uskoro ulazimo u ožujak, prekrasan mjesec prepun promjena koji najavljuje proljeće, potiče inspiraciju i budi osjetila. To je vrijeme kada zaslužujemo samo najbolje stvari. Jedna od njih je Rose Dika, kvalitetno suho vino Feravina, poznatog hrvatskog proizvođača iz srca Slavonije.

Njime su očarane žene, poznate kao ljubiteljice rosea, no nakon što ga kušaju muškarci padaju sve predrasude. Iako je savršen izbor za zavodljivo pijuckanje u dvoje, nije riječ samo o prigodnom vinu za romantične trenutke.

Sommelieri, vinoljupci, profesionalni kuhari, ali i kuhari amateri, ovaj rose preporučuju uz hladna predjela, salate i snackove, ali i jela od bijelog mesa, umake i morske specijalitete, a nerijetko se poslužuje i kao aperitivno vino.

Rose Dika 2016., uskoro će se naći na tržištu s novom etiketom i ambalažom. Zavest će vas voćnošću i svježinom bijelih vina, ali i snagom crnih. Interesantno je i jedinstveno u okusu i strukturi, izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima. Elegantno je i svježe, a krasi ga miris jagoda i nježno ružičasta boja lososa.

Ovo vino napravljeno je od sorte frankovka, od koje su u Hrvatskoj gotovo svi odustali. No, u Feravinu upravo od nje nastaju velika vina poput ovog rosea.

Servirajte ga u visokoj čaši u obliku tulipana, dobro ohlađenog na temperaturi  od osam do deset stupnjeva Celzijevih i uživajte. U društvu ili sami… Osjećaj je neponovljiv.

 

Rose Dika 2016., kvalitetno rose suho vino od sorte frankovka

REGIJA:KONTINENTALNA HRVATSKA

PODREGIJA: SLAVONIJA

 

Vinogorje: FERIČANCI

PR: Lollipop