Ručna berba Belje graševine

U vinogradima Vina Belje na lokaciji Banovo brdo u Baranji u petak ujutro održana je dosad najveća ručna berba graševine.

Vina Belje nalaze se na području vinogorja Baranje i najveći su hrvatski proizvođač grožđa s 583 hektara vlastitih vinograda koji se pružaju duž južne strane Banova brda. U asortimanu vina primat ima bijeli sortiment u kojem je najviše zastupljena graševina, a od crnih vina posebno treba istaknuti vrhunski merlot i cabernet sauvignon.

Graševinu Vina Belje berbe 2013. karakterizirat će ručna berba te proizvodnja u suvremenoj Novoj vinariji koja je smještena u srcu vinograda. Upravo je moderna tehnologija donijela novi zamah u proizvodnji beljske graševine, a zbog svježine i izraženih karakteristika sorte, berba 2013. nastavit će trend proizvodnje nove, svježe graševine iz 2011.

Može se sa sigurnošću reći kako je Nova vinarija, koja se smjestila u podnožju Banovog brda, zadnja riječ tehnologije zahvaljujući najsuvremenijim proizvodnim pogonima te naravno stručnosti svih članova tima koji brinu o vrhunskoj kvaliteti Vina Belje.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.