Zvijezda je dovela kulinarsku zvijezdu Rudolph van Veena po prvi puta u Hrvatsku na veliko zadovoljstvo njegovih obožavatelja. Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu Double Tree by Hilton – u Oxbo Urban Bar & Grillu.
Simpatični Rudolph odlučio je pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i Zvijezdinim ekstra djevičanskim maslinovim uljem s kojim je bio oduševljen. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je oduševilo prisutne.
Rudolph je tijekom kulinarskog showa imao pomoć poznatog hrvatskog chefa, ujedno i executive chefa Oxbo Urban Bar & Grilla, Tomislava Nikšića, koji je s veseljem ugostio svog nizozemskog kolegu te mu pomogao u pripremi ovih kreativnih jela. Kako ništa ne može proći bez ‘ženske ruke’ u kuhinji, dvojici vrsnih chefova pridružila se i voditeljica Barbara Kolar, ujedno i velika ljubiteljica Rudolpha van Veena, koja je bila vrlo zainteresirana za kuharske savjete te je priznala: ‘Iako nemam mnogo vremena za kuhanje, kad god uhvatim priliku rado se upuštam u pripremu Rudolphovih recepata jer su jednostavni, a opet neodoljivi. Kad sam čula da dolazi u Zagreb, oduševila me pomisao da ću imati priliku upoznati ga i osobno.’
Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao: ‘Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali.’
Foto: Rene Karaman/R-press