Samobor: Mijenjam kremšnitu za olupinu

Ove će godine Turistička zajednica grada Samobora povodom Dana planeta Zemlje na središnjem gradskom trgu postaviti olupinu koju su učenici Područne škole u Noršić selu, zajedno sa svojim učiteljima i aktivistima iz Udruge Zelene stope izvukli iz Samoborskog gorja, Noršičke Plešivice i time učinili još jedan korak u očuvanju okoliša i prirode.

Olupina će biti postavljena u petak, 25. travnja, a vrijedni će mališani od 10 do 12 sati pod vodstvom čuvenog slikara Vatroslava Kuliša naučiti slikati ‘mrtvu prirodu’. Po završetku svi će se zasladiti sa samoborskim kremšnitama uz poznati zeleni slogan ove akcije ‘mijenjam kremšnitu za olupinu’.

Slikar i grafičar Vatroslav Kuliš član je udruge Zelene stope te se pridružuje zajedničkim naporima  sa željom da živimo u zdravom i čistom okolišu. Akcija  uklanjanja  olupina, kojoj je idejni začetnik fotograf Romeo Ibrišević, započela je upravo  u Samoboru prije 10 godina, a do sada je iz prirode uklonjeno i na reciklažu odvezeno više od 15.000 auto olupina.

TZ grada Samobora