Samobor: Proljetni sajam i Salamijada

12. Samoborski proljetni sajam održat će se 16. i 17. travnja na Trgu kralja Tomislava, na kojem će biti prilika podsjetiti se na autohtone gastronomske proizvode, robne marke, stare tradicijske zanate i običaje, etno baštinu i sve ono čime se ovaj grad oduvijek ponosio i isticao.

Izložbeno prodajni sajam otvoren je za sve goste i posjetitelje. Tu vas očekuje ponuda autohtonih etno i gastro proizvoda: rukotvorina i narodne baštine, licitara, medičarskih proizvoda, etno nakita, suvenira, bermeta, sira, domaćih vina, voćnih rakija i likera, pčelinjih proizvoda, domaćih kolača, kruha, pekarskih delicija, autohtonih mesnih proizvoda. A u Sportskoj dvorani Samobor u subotu, 16. travnja, otvara se 29. Samoborska salamijada.

Posebne atrakcije sajma su Dan otvorenih vrata Zlatne šajbe, ponuda salama i vina, radionice izrade eko lutkica u samoborskoj nošnji i samoborskog kraluža. Bit će tu i zaboravljeni zanati: prezentacija i radionica pletenja proizvoda od šiba; vožnja kočijom po Samoboru, jahački performans Konjičkog kluba Mirnovec i još puno toga.

Opširnije  na: www.samobor.hr