Sauvignon blanc konferencija u Zagrebu

Jedna sorta, tri zemlje, tri regije, jedan terroir – Sauvignon blanc: Sudsteiermark – Austrija, Štajerska – Slovenija i bregovita Hrvatska

Priroda ne zna za razlike koje uspostavljaju geopolitika i povijest, a pravi primjer toga su austrijski Sudsteiermark, Štajerska Slovenija i bregovita Hrvatska. Ove tri regije dijele isti terroir u kojem sorta Sauvignon Blanc daje vina drugačija od kalifornijskih, novozelandskih ili pak Sauvignona Loire ili Gravesa.

Upravo s ciljem definiranja tog kvalitativnog potencijala te preciznog određenja stila Sauvignon blanca iz ovih triju regija, organizirana je internacionalna vinska konferencija po nazivom ‘Jedna sorta, tri zemlje, tri regije, jedan terroir – Sauvignon blanc: Sudsteiermark – Austrija, Štajerska – Slovenija i bregovita Hrvatska’.

Konferencija će se održati u zagrebačkom hotelu Antunović, u četvrtak 3. srpnja s početkom u 10 sati. Konferencija se sastoji od pet master classova koje će voditi hrvatski vinski tručnjaci te govornici iz Slovenije, Austrije, Novog Zelanda i Danske. Osim radionica, predviđena je izložba vina na kojoj će se moći kušati vina vinarija Tement, Sattlefhoff, Sabathi, Gross iz Austrije, Jeruzalem Ormož, Dveri Pax, Pullus i Verus iz Slovenije, te Bolfan, Korak, Mladina, Puhelek Purek, Belović i Prigora iz Hrvatske.

Konferencija je namijenjena svima koji se profesionalno bave vinom i gastronomijom, a jedna od radionica posvećena je sljubljivanju Sauvignon Blanca i hrane. Prijave za sudjelovanje primaju se email adresu: elvira@vinart.hr

Dodatne informacije o programu i konferenciji mogu se dobiti mailom na: irina@vinart.hr

P. R.