Šibenik: Croatian Travel Festival

Treći vikend u svibnju donosi treće izdanje Croatian Travel Festivala, koji organizira Hrvatski klub putnika, a održava se od 15. do 18. svibnja u Šibeniku.

Predavanja će i ove kao i tijekom održavanja festivala u prethodne dvije godine, održati poznati hrvatski putopisci koji će sa zainteresiranom publikom podijeliti svoja iskustva prikupljena na putovanjima diljem svijeta.

Svoje zanimljive i neobične putopisne priče na festivalu će ispričati: Goran Jović, Vedran Vidak, Rozeta Bogeljić, Goran Subašić – Veliki Gogo, Siniša Glogoški, Nenad Vlahović, Hrvoje Jurić, Mislav Mironović, Željan Rakela, Leo Lemešić, Uroš Krčadinac, Nikolina Dodig te već ‘stari’, svima poznati putopisci i gosti predavači na festivalu – Jasen Boko i Boris Veličan. Ove godine po prvi put na festival stiže i Tomislav Perko koji će promovirati svoj putopisni prvijenac, knjigu ‘1000 dana proljeća’.

Uz predavanja festival nudi i mnoštvo popratnih događanja, koja imaju edukativan karakter, ali i dobru zabavu uz bogat glazbeni program u klubu Azimut. Posjetitelji će na predavanju Ive Soldo saznati kakva ih iskustva čekaju ukoliko se odluče studirati u inozemstvu, a moći će sudjelovati i na radionici fotografije ili na radionici volontiranja koju će održati volonteri Kolajne ljubavi.

Već tradicionalno, festival ima i humanitarnu notu koja se provodi kroz projekt ‘Involve me and I’ll understand’.  Za simboličan iznos moći će se kupiti jedna od izloženih putopisnih fotografija i na taj način pomoći nekome od potrebitih.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom vodiča Mihovil, organizirati će se i besplatno razgledavanje povijesnog dIjela Šibenika kako bi sudionici i posjetitelji upoznali tajne grada u kojem se već treću godinu zaredom okupljaju ljubitelji putovanja.

HKP