Sigtur – Konferencija o sigurnosti u turizmu

Sigurnost  je jedan od pet najvažnijih kriterija po kojima turisti danas biraju svoja odredišta, a Hrvatska u pogledu sigurnosti odlično kotira.

Istaknuto je to na 1. međunarodnoj konferenciji Sigurnost u turizmu – Sigtur – u Bolu na Braču. Dvodnevni skup, koji je okupio oko 150 sudionika iz Hrvatske i svijeta, održan je pod pokroviteljstvom MUP-a i Ministarstva turizma, a u organizaciji časopisa Zaštita tvrtke Tectus i Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost, otvorio ga je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić koji je poručio da je sigurnost jedan od najvećih zaštitnih znakova hrvatskog turizma te da i dalje treba poduzimati mjere kojima će taj segment turizma ostati na zavidnoj razini.

‘Sigurnost u turizmu jedan je od vrlo važnih aspekata o kojima treba razmišljati cijelo društvo, a ne samo turistički sektor. Turizam treba shvatiti krajnje ozbiljno i dati mu dužnu podršku’, rekao je Perinić dodavši da ‘željenu sigurnost neće biti moguće ostvariti bez sinergije svih subjekata u društvu’.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.