Slovenija se predstavila u Zagrebu

U ugodnom ambijentu kavane hotela Palace Zagreb, drugu godinu za redom, u organizaciji portala Relaxino.com, održana je poslovna radionica koja je okupila 24 slovenskih turističkih partnera koji su novitete iz svoje ponude predstavili hrvatskim turističkim agencijama.

Dvadesetak turističkih agencija iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske, imalo je priliku obnoviti kontakte, ali i razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije s kojima su već surađivali, te se upoznati s novostima na slovenskom tržištu. I ove godine najveći broj slovenskih sudionika na radionici, činili su predstavnici slovenskih termi koje su i najpopularnija odredišta za hrvatske goste. Uz njih predstavili su se hoteli iz Bleda, Ljubljane, Mali hoteli Maribor te turističke zajednice Ljubljane i Maribora. Za informacije o ponudama ostalih slovenskih turističkih organizacija, pobrinula se predstavnica Spirit Slovenia – slovenske turističke organizacije.

Verica Leskovar, direktorica pomocije i marketinga Turizam Ljubljana na press konferenciji istaknula je koje su prednosti Ljubljane i podsjetila zašto ju je interesantno posjetiti. Posebno je izdvojila događaje: Okuse Ljubljane i Prosinac u Ljubljani, a sve je pozvala na gastro doživljaj svaki petak u srcu Ljubljane na glavnoj gradskoj tržnici gdje na jednom mjestu možete iskusiti specijalitete Slovenije, ali i hranu iz raznih dijelova svijeta. Više o gastro doživljajima iz Slovenije moći će se doznati na tematskoj radionici 22. listopada u restoranu Okrugljak.

Slovenija u HrvatskojS novostima u ponudi u Zagreb je stigla i predstavnica Postojnske jame, Zvezdana Popovič, koja je prezentirala: Expo Postojnska Jama Kras. Predstavljene teme opisuju jamu u prostoru i vremenu s naglaskom na njezinoj prirodnoj i kulturnoj tradiciji u svjetskim mjerilima, čovjekove aktivnosti kraj jame i u jami od pračovjeka, razdoblja prije i poslije otkrića unutrašnjih dijelova jame te njegove aktivnosti u istraživanju i razvoju suvremenog špiljskog turizma do današnjih dana. Izložba EXPO Postojnska jama kras je namijenjena svima, koje zanima detaljan pogled u svijet krša, koji stvara i okružuje Postojnsku jamu te šire povijesne i društvene pozadine, koje su dovele do činjenice, da je ova jama turističko najrazvijenija podzemna jama na svijetu. Poučno, interaktivno, zabavno.

P. R.