Špancir Burger Festival

Sad znamo zašto baš o ovim burgerima svi pričaju u superlativima

Što je ovih dana zajedničko svim gurmanima, hedonistima, istraživačima novih okusa i ljubiteljima provjerene klasike? Svi oni radosno se slijevaju na Kapucinski trg u Varaždinu gdje do 27. kolovoza traje Špancir Burger Festival sa čak 30 različitih burger delicija top chefova među kojima su Mate Janković, Marko Palfi, Melkior Bašić i Ivan Pažanin

Na radost brojnih obožavatelja iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja i inozemnih gostiju, jučer je počeo jubilarni, 25. Špancirfest koji će do 27. kolovoza ponuditi čak 500 različitih programa. Koncerti, ulični performansi, kreativne radionice, sadržaji za djecu, predstave, izložbe, ples, nikad bogatija gastro ponuda i nezaboravna atmosfera prepunih varaždinskih ulica idealan su način za proslaviti kraj ljeta. Drugu godinu zaredom dio Špancirfesta je i Špancir Burger Festival koji se opet smjestio na varaždinskom Kapucinskom trgu, gdje stvara pravu hedonističku oazu s ukupno deset kućica od kojih je osam rezervirano za sočne i neodoljive burger delicije. 

Među prvima su jučer na Špancir Burger Festivalu uživali gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, te se u opuštenoj atmosferi i odličnom raspoloženju upoznali s kreacijama ovih gurmanskih virtuoza. 

Svi posjetitelji željni nezaboravnog gurmanskog doživljaja do 27. kolovoza ovdje mogu birati između čak 30 različith vrsta autorskih burgera na kućicama Instutut za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun, Bite of Fun by Melkior te Škartoc ljubavi.

Kreativnu i slasnu gastronomsku ponudu na Špancir Burger Festivalu savršeno prate vedra i okretna ekipa na kućici Gingle Bells sa svojim već legendarnim autorskim koktelima, među kojima su hit već prvoga dana bili Hugo Hugo, nećeš dugo i Skinny Beach, te brza i uvijek raspoložena brigada u Cantral baru s idealno rashlađenim Panom, Sommersbyjem, vrhunskim vinima vinarije Šoškić i inim pitkim rješenjima za svačiji ukus.

Kulinarska radionica, glazbeni program i dječja zona 

Za odličnu atmosferu i glazbeni program Soul Food koji savršeno upotpunjuje izvrsne burgere i chillanje uz omiljena pića zaslužan je veliki gurman i poznavatelj glazbe, Ozren Kanceljak

Svakog petka i subote tijekom Festivala posjetitelje na Kapucinskom trgu očekuju i live nastupi renomiranih DJ-a. Sve posjetitelje na dan otvorenja rasplesao je Robert Mareković s programom Twist and Shout, u subotu za DJ pult dolazi DJ Stanko Bondža koji će predstaviti program Nasty Grill, 25. kolovoza nastupa DJ Jazzozo koji donosi Food for Thought, a u subotu 26. kolovoza DJ Kanceljak poentira s programom Meat and Greet. Svi nastupi DJ-a počinju u 19:00 sati i traju do ponoći.

Najmlađi pak šetači od prvoga dana obožavaju Kids zonu Špancir Burger Festivala. Svaki dan od 16:00 sati do ponoći klinci i klinceze mogu do mile volje uživati u trampolinu, dva bungee trampolina, dva velika napuhanca i velikom bazenu s mini pedalinama. Odrasli željni novih znanja i vještina imaju priliku u ponedjeljak 21. kolovoza od 19:00 sati sudjelovati u besplatnoj kulinarskoj radionici izrade peciva za burgere by Metro. 

Radionica pod stručnim vodstvom Centra za kulturu prehrane može primiti deset polaznika, predviđeno trajanje je sat i pol, a obavezna je prijava na društvenim mrežama Burger festivala.

Zrinka Ferina

Fotografija: Sandro Sklepić