Specijaliteti dalekog Meksika

Meksiko je poznat kao zemlja bogate tradicije, prekrasnih prirodnih ljepota i temperamentnih ljudi. Jedna od najprepoznatljivijih značajki ove velike države upravo je meksička kuhinja, koja iznova oduševljava ljude diljem svijeta. Tradicije autohtonog stanovništva Meksika pomiješane sa španjolskim utjecajima stvorile su neke od najpopularnijih jela poput Tacosa, Burritosa i Fajitasa.

Od četvrtka, 12. rujna, pa sve do isteka zaliha, ne propustite priliku isprobati najpoznatija meksička tradicionalna jela Lidlove kvalitetne robne marke El Tequito, i to po izuzetno povoljnim cijenama.

U Lidlovoj meksičkoj ponudi nalaze se Meksički Wraps, gotove tortilje s različitim punjenjima; Barbecue Chicken Salsa, Tuna, Vegetable, s kojima se izvrsno kombinira Meksički ekstra ljuti umak raznih vrsta; Curry, Red pepper & Jalapeno, Tomato & Cayenne pepper. Ako za svoje najmilije sami pripremate meksički obrok, u Lidlu možete pronaći baš sve što vam treba – Tortilla Wraps, klasične meksičke tortilje od pšeničnog brašna za razna jela poput Fajita ili Burrito, Taco ili Fajita umaci te nezaobilazni Meksički začini za razna meksička jela. Jelima možete dodati Meksički Cheddar sir začinjen crvenom i zelenom paprikom, Chipottle Chilli ulje, začinjeno chillijem i jalapeno paprikom ili pak Zapečeni grah u umaku od rajčice iz Lidlovog stalnog asortimana. Uz ova ukusna i začinjena jela izvrsno će odgovarati egzotično Piće od jabuke, kaktusa i limete s čak 42 posto udjela voća. I na kraju, pa tko ne voli Tortilla čips s umakom? U praktičnoj kutiji, s jalapeno umakom okusa sira i ljutim umakom od rajčice, nitko mu neće moći odoljeti.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.