Sporazum o suradnji JU Parka prirode Lonjsko polje i HGSS-a, više aktivnosti i sigurnosti za djelatnike i posjetitelje

Sporazumom o suradnji koji su potpisali, Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje i Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, kroz razne modele suradnje i aktivnosti, poboljšava se suradnja između ovih ustanova. Sporazum su potpisali u prezentacijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Krapju.

Prema Sporazumu, zajedno će provoditi razne aktivnosti, edukacije, te dodatno brinuti o sigurnosti zaštitara prirode i posjetitelja parka.

Kako je naglasio  pročelnik HGSS-a Josip Granić, služba osim što sudjeluje u zaštiti i spašavanjima ljudi u svim uvjetima i terenima, zadaća im je i zaštita prirode.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, zasigurno povećamo sigurnost naših djelatnika, ali i posjetitelja na cijelom zaštićenom području. Osim toga, naši djelatnici dobivaju dodatnu edukaciju, a ovo je još jednom hvala svim pripadnicima HGSS-a – rekla je ravnateljica Kušmiš, dodajući kako su radi toga za sve gorske spašavatelje cijenu ulaznice za sve programe u Parku pri individualnim posjetima smanjili za 50 posto.

Pripadnici HGSS Stanice Novska, nazočni su na prostoru Parka prirode Lonjsko polje od početaka svojeg rada. Prema riječima Tomislava Bogojevića, pročelnika Stanice Novska, u Parku prirode Lonjsko polje održali su nekoliko pokaznih vježbi, ali i sudjelovali u potražnim akcijama kod traženja izgubljenih i stradalih osoba na području Parka.

Željko Gašparović