Srce za nju, WineRi  – i WOW – pozivaju na vikend u znaku žena i vina uz snažne poruke o zdravlju

Vikend 8. i 9. ožujak u Rijeci bit će u znaku vina. U Exportdrvo stiže eno gastro festival WineRi, sedmi po redu, a okupit će više od 100 izlagača s preko 500 vinskih etiketaiz Hrvatske i Europe. Udruga Srce za nju i ove godine sudjeluje u manifestaciji WineRi a svojim angažmanom želi povezati vino i zdravlje.  Udruga organizira dva zdravstvena panela na kojima će govoriti poznati medicinski stručnjaci iz Rijeke, Opatije i Zagreba.
Simbolično, na Dan žena 8. Ožujka, prvi panel posvećen je endometriozi,
bolesti s kojom se susreće sve veći broj žena.Panel pod imenom Životna snaga za endometriozu održat će se u prostoru kino dvorane u Exportdrvu  od 16 do 18 sati a okuplja vrhunske stručnjake iz Rijeke i Zagreba. Sudjeluju izv.prof.dr.sc. Mario Ćorić, dr. med. specijalist ginekologije i opstetricije i predsjednik Hrvatskog društva za endometriozu; doc.dr.sc. Marko Klarić, dr.med. specijalist ginekologije i opstetricije; doc.dr.sc. Karin Kuljanić,prof., klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja; Iva Keglević,mag.med.techn., te pacijentica Vedrana Navratil Bakić. Panel će moderirati novinarka i urednica HRT centra Rijeka, Matea Krmpotić.
‘”Ovo je poziv ženama da na  dan kada slavimo ženska prava, pošaljemo i snažnu poruku o zdravlju uz opušteno druženje, vrhunska vina i dobru hranu“ – poručuju organizatorice iz Udruge Srce za nju.
Dan kasnije, na istom mjestu u isto vrijeme, od 16 do 18 sati, doznat ćete odgovor  na pitanje Zašto je vino dobro za zdravlje? U koji su se uključile i članice udrtuge WOW/Žene i vino, koja postoji već 13 godina, točnije, dopredsjednica udruge, ugledna maksilofacijalna kirurginja, plastična kirurginja glave i vrata.

Sudjeluju prof.dr.sc. Greta Krešić, dip. ing. prehrambene tehnologije; kardiolozi i internisti prof. dr.sc. Alen Ružić i prof. dr.sc. Viktor Peršić. Moderatorica panela ponovno će biti novinarka i urednica HRT centra Rijeka, Matea Krmpotić.

Mjesto na oba panela potrebno je rezervirati na broj telefona Udruge „Srce za nju“ 095 3912242 radnim danom od 18 do 20 sati.
Tijekom održavanja manifestacije Wine Ri 8. i 9.ožujka od 14 do 20 sati na štandu Udruge „Srce za nju“ posjetitelji će moći kupiti vrhunska vina izlagača, po simboličnim cijenama, a sav prikupljen novac ide za rad Udruge Srce za nju. Vidimo se u Exportdrvu 8.i 9.ožujka!

Sanja Muzaferija