Što to veže LF catering i vrhunski tenis ?

I ove godine, po drugi put zaredom na ATP turniru u Umagu, LF catering se predstavlja gostima Stela marisa u sklopu Istra gourmet festivala. Menu posebno dizajniran za ovu prigodu i vruće ljetne dane nosi potpis cheff-a Roberta Perića i njegovih suradnika, Renata Plužarića i Igora Cicerana.

„Confit od tune s mladim špinatom, gorgonzolom i bademima“ kao hladno predjelo ili „Domaći ravioli s pestom od bosiljka i griliranom istarskom pancetom“ kao toplo predjelo ili „Tagliata od sabljarke na kremi od čičoke i zapečenim artičokama“ kao glavno jelo ili možda „Brownie tortica s ganacheom od guaiane, svježe smokve, umak od kakaa i ruma“. Ova su jela samo dio ponude ovogodišnjeg menu-a uz bogatu vinsku kartu lokalnih proizvođača vina.

Od novih jela posebno valja istaknuti „Rezane špagete s botargom od tune, vongolama i pjenom od peršina“ te „Kremu od domaćeg jogurta Latus sa želiranim umakom od jagoda i spužvicom od pistacija“, kao ovogodišnji izbor Cheff-a Roberta Perića. Nije naravno moglo izostati tradicionalno istarsko jelo „Šugo od Boškarina s pljukancima“ kao najdraži izbor mlađih gostiju LF gourmeta.

Lokalne namirnice, jednostavnost pripreme, bogatstvo aroma i svježina okusa, sve u službi gastronomske ljetne priče koju je osmislio cheff Perić sa zadaćom da zaintrigira nepca gostiju u Umagu. A rezulatat naravno nije izostao te je već u subotu 220 sjedećih mjesta bilo dupkom popunjeno i tražilo se mjesto više. I ono što je za LF tim najbitnije, vračaju se prošlogodišnji gosti, zadovoljni i spremni uživati u novim jelima.

PR:  Hotel “Villa Letan”