Street Food Festival iznad očekivanja

Odlična jela, dobra zabava i pozitivna atmosfera, obilježili su prvo izdanje Hrvatskog street food festival, koje je nadmašilo sva očekivanja i privuklo više od 3.000 onih koji su se zaželjeli ukusne hrane, neobičnih okusa i dobre zabave.

2matija-street_food (Kopiraj)Prolaz u Varšavskoj 16a u Zagrebu, bio je pretijesan za sve one koji su došli probati BBQ chickenwings, indijski tradicionalni burek, meksičke tortilje, domaće janjeće kobasice te razna druga jela i doživjeti djelić atmosphere karakteristične za street food festivale diljem svijeta.

Hrana se pripremala na šest punktova, gdje je osam kuhara, predvođenih majstorom woka Matijom Nikolićem uistinu davalo sve od sebe kako bi jela bila na najvišoj razini i kako bi svima onima koji su došli priuštili jedno nezaboravno iskustvo.

Uz odličnu hranu posjetitelji su mogli uživati i u atraktivnoj demonstraciji najmlađih članova judaškog kluba Black Belt, u  čemu su posebno uživali najmlađi posjetitelji festivala dok su njihovi roditelji uživali u gastronomskim delicijama i hladnim osvježavajućim napicima. Uz dobru hranu i pivo ide i dobra kava, a za to se pobrinula tradicionalni starozagrebački kafić Kavanica, koja je predstavila kavu posebne arome.

3street_food (Kopiraj)‘Drago nam je prije svega da je naša ideja street food festival zaživjela, a ovoliki odaziv publike i posjetitelja potvrda je da građani Zagreba vole nove ideje, nove sadržaje i da žele uživati u nekim drugačijim stvarima. Ni sami nismo očekivali ovoliki broj posjetitelja, što nam je svakako škola za budućnost jer vjerujemo da Street food festival može pronaći važno mjesto na gastro sceni u danima pred nama i ovim putem najavljujemo i drugo izdanje i to uskoro, sigurni smo s još više kuhara, još većom ponudom ukusne hrane i na puno većem prostoru’ – izjavili su osnivači i organizatori Street Food Festivala Matija Nikolić i Lana Klingor Mihić.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.