Stručnjaci uživali uz Vina Laguna

U Poreču je, u prekrasnom ambijentu Istarske Sabornice, održano kušanje najboljih Vina Laguna vina pred ocjenjivačkim sudom koji su činili vinski stručnjaci iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Steven Spurrier (Kopiraj)Članovi tog međunarodnog ocjenjivačkog suda su bili gosti iz Austrije, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske, a na čelu ocjenjivačkog suda je bio Steven Spurrier, vinski stručnjak iz Engleske koji se konstantno pojavljuje na Decanter Top 50 Power Listi, predsjednik ocjenjivačkog suda najvećeg svjetskog ocjenjivanja vina – Decanter World Wine Awards. Steven Spurrier je najpoznatiji kao pokretač legendarnog ocjenjivanja vina 1976. G. – The Judgment of Paris, gdje su slijepom degustacijom ocjenjivana francuska i kalifornijska vina i gdje su kalifornijska vina (chardonnay i cabernet sauvignon) dobila više ocjene od prestižnih bordoških i burgundskih vina, što je dovelo do prekretnice u vinskom svijetu i do potpune promijene percepcije kalifornijskih vina koja su danas jako cijenjena na svjetskom tržištu vina.

Lagana i svježa Vina Laguna objedinjuju širok asortiman kvalitetnih i vrhunskih vina. Vina Laguna Select svojom jednostavnošću odražavaju svježinu istarskog proljeća. Zbog niskog sadržaja alkohola za svakidašnje uživanje, u kombinaciji s laganim istarskim jelima razotkrivaju osjećaj zadovoljstva istarskim načinom života.

Vrhunska Vina Laguna; Malvazija, Merlot, Cabernet Sauvignon i Castello objedinjena su pod brandom Vina Laguna Festigia, vina Istarskog banketa.

Na eventu je održano  premijerno kušanje nekoliko novih vina koji još nisu pušteni na tržište: Vina Laguna Festigia Malvazija Vižinada, berbe 2011. – malvazija iz starih vinograda s položaja Vižinada, Vina Laguna Festigia Malvazija Akacija, berbe 2011 – malvazija odležana u barriqueu od akacije, te Vina Laguna Vižinada bijelo, berbe 2011 – kupaža malvazije, chardonnaya i muškata žutog.

Za potpuni gastronomski užitak bio je zaslužan chef Tomislav Gretić, jedan od najboljih hrvatskih chefova, čija je strast i ljubav prema kuhanju izvirala iz svakog savršeno pripremljenog jela. Glavnu ulogu u mnogim jelima imao je bijeli istarski tartuf čija je sezona upravo započela, a čiji su se okusi savršeni isprepleli s okusima istarskog banketa koje je chef Gretić pripremio.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.