Stručnjakinja za maslinova ulja Judy Ridgway

Povodom 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina – Pink Daya, 8. ožujka, već tradicionalno i simbolično na međunarodni Dan žena, u zagrebačkom Muzeju Mimara, ove godine posebna gošća bit će svjetski priznata stručnjakinja za maslinova ulja Judy Ridgway iz Velike Britanije.

2. Pink Day je bogatiji u svom sadržaju u odnosu na prethodnu godinu te uz hrvatske, ali i inozemne proizvođače rosé vina, okuplja i najbolje hrvatske maslinara na izdvojenom festivalskom programu ‘Zeleno, što volim zeleno’. Kako bi organizatorice festivala, Udruga Women on Wine, ovogodišnji Pink Day učinile još zanimljivijim, odlučile su u goste pozvati stručnjakinju za maslinova ulja Judy Ridgway koja će održati ‘Predavanje by Zvijezda’ o maslinarskoj sceni 2014 godine. Govorit će o novim trendovima u proizvodnji maslinovih ulja, ali i usporediti hrvatska maslinova ulja na posebnoj radionici.

Judy Ridgway je u svojoj karijeri napisala šezdesetak knjiga na temu hrane i vina te četiri knjige specijalizirane upravo za maslinarstvo. Osam godina Judy Ridgway je bila sudac na prestižnom međunarodnom natjecanju maslinovih ulja Leone D’Oro te će svojim znanjem i iskustvom zasigurno zaintrigirati kako hrvatske maslinare, tako i sve one koji uživaju u djevičanskom plodu ovog plemenitog stabla.

‘Predavanje Judy Ridgway by Zvijezda’ održat će se u Muzeju Mimara u subotu 8. ožujka u 17.30 sati u sklopu 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina.

Više informacija o Judy Ridgway možete saznati na: www.oliveoil.org.uk

Više informacija o Pink Dayu možete saznati na:  www.womenonwine.com.hr